Wednesday, September 30, 2020

مدارس، خانه جدید ویروس کرونا

 



ایران روز چهارشنبه ۹مهر۱۳۹۹ را با انبوهی از خبر ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به ویروس کرونا آغاز کرد. از ۱۵شهریور۱۳۹۹ که مدارس بازگشایی شد، بارها از سوی والدین و برخی مسئولان هشدار داده شده بود که این تصمیم تبعات بسیاری را در بر خواهد داشت. با گذشت ۳ هفته از بازگشایی مدارس، در هفته اخیر آمارهایی از سوی مسئولان استانی در خصوص ابتلای دانش‌آموزان و معلمان اعلام شد، اما هر بار تاکید می‌شد این آمار به حضور در مدارس ارتباطی ندارند. بر اساس اظهارات «ایرج حریرچی»، معاون کل وزیر بهداشت، از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور تا هفته ابتدایی مهر ماه، حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ دانش‌آموز بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند.

«سعید کشمیری»، دبیر «ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر»، روز چهارشنبه ۹مهر۱۳۹۹ گفته است که از آغاز بازگشایی مدارس تا کنون، ۲۵ دانش‌آموز و چهار معلم در این استان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند. او همچنین گفته است: «در حال حاضر ۳۰۵ نفر در بیمارستان‌های این استان بستری هستند که ۶۵ نفر از آن‌ها در ۲۴ ساعت منتهی به روز چهارشنبه بستری شده‌اند.»

«مهدی طباطبایی»، معاون «دانشگاه علوم پزشکی زاهدان»، نیز از ابتلای ۷۲ معلم و دانش‌آموز به بیماری کووید-۱۹ در سیستان‌وبلوچستان از نیمه شهریور خبر داد؛ از این تعداد ۱۵ نفر دانش‌آموز هستند.

در استان خراسان رضوی وضعیت بسیار ناگوار است و تا کنون ۲۱ معلم و ۵ دانش‌آموز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت کرده‌اند. «قاسم‌علی خدابنده»، مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان رضوی، در این باره گفته است: «۲۴۴ نفر از همکاران ما در مدارس و ۲۳۲ نفر از دانش‌آموزان خراسان رضوی به کرونا مبتلا شده‌اند. آماری که ما از معلمان و دانش‌آموزان مبتلا به کرونا داریم، ممکن است دقیق نباشد. ممکن است موارد متعددی مبتلا شده، اما به ما اطلاع نداده باشند.»

آمار متوفیان کرونا در تبریز از مرگ‌های معمولی پیشی گرفت



 مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری تبریز از افزایش آمار دفن متوفیان کرونا در وادی رحمت نسبت به سایر متوفیان خبر داد و گفت: ۳ روز است آمار متوفیان کرونا از متوفیان معمولی پیشی گرفته است.


فرخ جلالی با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط خانواده‌های متوفا اظهار کرد: البته حضور خانواده‌ها در وادی رحمت تبریز نسبت به هفته‌های پیش کمتر شده، اما همچنان درخواست می‌کنیم که حضور حداقلی داشته باشند و حتما ماسک بزنند.

وی با بیان اینکه کارکنان وادی رحمت تبریز از ساعت ۷ تا ۱۸ کار می‌کنند گفت: گاه برخی افراد پرخاشگری می‌کنند و با پرسنل درگیر می‌شوند. همچنین برخی افراد توصیه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و اصرار دارند متوفا را ببینند که این موضوع خلاف مسائل بهداشتی است.

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری تبریز با اشاره به اینکه برگزاری مراسم تا اطلاع ثانوی در وادی رحمت تبریز مطلقاً ممنوع است افزود: از حضور بیش از ۱۰ نفر در تشییع جنازه جلوگیری خواهد شد. از این رو مردم نهایت همکاری را با کارکنان آرامستان‌ها داشته باشند.

Monday, September 28, 2020

فرودگاه چابهار، درگیری بی‌سرانجام ارتش و منطقه آزاد



 صبح روز شنبه، ششم مهر ماه ۱۳۹۹، زمانی که دست‌اندرکاران ساخت شهرک فرودگاهی جدید منطقه آزاد چابهار، با لودر و تجهیزات پیشرفته وارد محوطه ساخت‌و‌ساز شدند تا کارشان را شروع کنند، با مانور نیروی هوایی ارتش مواجه و ناچار به تعطیلی موقت پروژه شدند.


مناقشه بین نیروی هوایی ارتش و مدیران منطقه آزاد تجاری چابهار برای ساخت یک شهرک فرودگاهی، سابقه‌ای چند ساله دارد و تا کنون پای مسئولان بسیاری را به ماجرا باز کرده است. از سوی دیگر، حضور «قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه پاسداران» در نقش پیمانکار ساخت این فرودگاه، ماجرا را پیچیده‌تر می‌کند.

درگیری بر سر این پروژه به حدی رسیده است که «فداحسین مالکی»، نماینده مردم زاهدان در «مجلس شورای اسلامی»، در گفت‌و‌گو با «خبرگزاری برنا» دست به دامن «محمدحسین باقری»، رییس «ستاد کل نیروهای مسلح»، شد و از او خواست تا پادرمیانی کند.

مردم چابهار در طول پنجاه سال گذشته از فرودگاه نظامی «کنارک» در پنجاه کیلومتری بندر چابهار استفاده کرده‌اند. فرودگاهی که به دست مهندسان آمریکایی ساخته شد و در زمانه خود یکی از مستحکم‌ترین و پیشرفته‌ترین فرودگاه‌های منطقه بود. این فرودگاه تحت نظارت نیروی هوایی قرار دارد.

حال، نیروی هوایی در مقابل ساخت یک فرودگاه تجاری در چند کیلومتری کنارک مقاومت می‌کند، زیرا منطقه احداث فرودگاه جدید در محدوده پدافندی «دلتا ۲۱» است.

Saturday, September 26, 2020

تحریم های ایالات متحده علیه اشخاص و نهاد های قضایی جمهوری اسلامی ایران

 


وزارت خارجه آمریکا |بیانیه وزیر

رژیم ایران باید به حقوق بشر مردم ایران احترام بگذارد. رژیم علیرغم وظیفه و تعهدات خود، با دستگاه قضایی مخرب خویش به ایجاد ترس و سرکوب ادامه می دهد. ایالات متحده به پاسخگو دانستن کسانی که آزادی و عدالت را از مردم ایران دریغ می کنند، متعهد است و ما امروز اقدامات مهم جدیدی را که از مردم ایران حمایت می کنند، اتخاذ می کنیم. 


امروز ایالات متحده چندین مقام ونهاد ایرانی را به دلیل نقض فاحش حقوق بشر، تحریم کرد. مطابق بخش ۱۰۶ قانون مقابله با دشمنان آمریکا توسط تحریم ها در سال ۲۰۱۷، من به این نتیجه رسیدم که قاضی سید محمود ساداتی، قاضی محمد سلطانی، شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز، و زندان های عادل آباد، ارومیه و وکیل آباد مسئول بعضی از تخلفات فاحش حقوق بشر هستند. این شامل وقایع  قبلی شکنجه و یا برخورد یا تنبیه ظالمانه، غیر انسانی یا تحقیر آمیز، بازداشت های خودسرانه، و پایمال کردن حق آزادی کسانی که تنها خواستاراجرای مناسک دینی خود، تجمع مسالمت آمیز و یا بیان عقیده خویش هستند، می شود.


این فهرست ها و تحریم ها در حالی اعمال می شوند که  طبق گزارش ها،‌ قاضی ساداتی وشعبه ۱ دادگاه انقلاب در پرونده مخوف نوید افکاری، یک ورزشکار جوان که زندانی و به طرز وحشیانه ای در تاریخ ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۰ توسط مقامات ایرانی اعدام شده بود، دست داشتند. نوید ۲۷ ساله بود و یک آینده امیدوار کننده در حرفه کشتی در پیش روی او بود. او پس از شرکت در اعتراضات در سال ۲۰۱۸ دستگیر شد. بعد از آن به اتهام قتل تحت محاکمه های عجولانه و به شدت غیرعادلانه ای قرار گرفت که طبق گزارش ها، یکی از آن محاکمه ها توسط قاضی ساداتی از شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز نظارت می شده است. نوید قبل از اعدام او که به طور مخفیانه انجام شد، گزارش داده بود که توسط مقامات ایرانی در زندان عادل آباد مورد شکنجه قرار گرفته است. اعتراف او که بعدأ اعلام کرد که به زور گرفته شده بود، از تلویزیون دولتی ایران پخش شد.


ایالات متحده در سوگواری برای نوید و محکوم کردن رژیم ایران به ملت های سراسر جهان می پیوندد. کشتن او یک عمل خلاف وجدان بود .ایالات متحده همه کشورها را به پاسخگو دانستن این رژیم از طریق وضع کردن تحریم هایی مانند آن هایی که ما امروز اعلام کردیم، فرا می خوانیم. پیش از این نوید در مسابقات کشتی قهرمانی ملی ایران شرکت کرده بود و می توانست دست آورد های زیادی در زندگی داشته باشد. اغلب اوقات، رژیم ایران درخشان ترین و آینده دارترین ایرانیان را مورد هدف قرار داده، دستگیر کرده و می کشد و بدان نتیجه ایران را از بزرگترین سرمایه خود که مهارت و استعداد مردم خویش است،‌ محروم می کند –  مرگ نوید نباید بی ثمر باشد: ملت های صلح دوست باید اعدام وی و نقض فاحش حقوق بشر در ایران را محکوم کرده و احترام به آزادی، عزت و برابری برای هر فرد را مجددا تصدیق  کنند. 


ایالات متحده همچنین قاضی محمد سلطانی در دستگاه دادگاه انقلاب ایران و همچنین زندان وکیل آباد در مشهد، و زندان ارومیه در شهر ارومیه ایران را تحریم کرد. قاضی سلطانی مسئول صدور احکام بر اساس اتهامات سوال برانگیز علیه بهائیان در ایران  به دلیل اعمال آزادی بیان و یا عقاید شان، است. زندان وکیل آباد، جایی که شهروند آمریکایی مایکل وایت به ناحق در آن بازداشت بود، محمد حسین سپهری فعال صنفی و معلم را نیز به دلیل اعمال حقوق بشری خود، زندانی کرده است. زندان ارومیه اعضای گروه های قومی و مذهبی و زندانیان سیاسی را مورد آزار و اذیت، از جمله ضرب و شتم و شلاق، قرار داده است. 


اقدامات اتخاذ شده امروز توسط ایالات متحده، ماهیت واقعی دادگاه های انقلاب ایران و قضات آنها را به عنوان ابزارهای طراحی شده برای اجرای ایدئولوژی وحشیانه رژیم ایران و سرکوب مخالفین افشا می کند. آنها منصفانه عدالت را اجرا نمی كنند، اما درعوض سعی در محروم كردن ملت ایران از دادرسی و همچنین حقوق بشر و آزادی های اساسی دارند. همان سیستم بی عدالتی، سه آمریکایی، باقر و سیامک نمازی و مراد طاهباز را به ناحق بازداشت می کند. ما تمام تلاش خود را برای بازگرداندن آنها به خانه ادامه خواهیم داد. ایالات متحده همچنان در کنار مردم ایران خواهد ایستاد و از رژیم می خواهد که با آنها با احترام و عزتی که شایسته آنها است رفتار کند. 


مایک پامپئو، وزیر امور خارجه

‌وخامت حال اکبر باقری و عدم دخالت بهداری زندان برای انتقال وی به بیمارستان

 



در پی ‌وخامت حال اکبر باقری و عدم دخالت بهدای زندان، از انتقال این زندانی به بیمارستان جلوگیری شد و او هم اکنون در شرایط وخیم جسمی قرار دارد.

طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، زندانی سیاسی اکبر باقری در شرایط بسیار نامناسب جسمی در زندان به سر می برد. این در حالیست که به دستور پزشک زندان، او باید در بیمارستان بیرون از زندان مورد معالجه و عمل جراحی قرار بگیرد.

در اواسط مردادماه ۹۹، از طرف رییس و پزشک بهداری زندان به وی گفته شده بود که اول شهریورماه برای عمل جراحی وی اقدام می شود. اما مسئولان بهداری زندان جهت معالجه و انتقال او به بیمارستان هیچ اقدامی نمی کنند.

به گفته یک منبع موثق اکبر باقری به دلیل وخامت حالش خطر ابتلا به کرونا در بیمارستان را قبول کرده و رضایت خود جهت انتقال به بیمارستان را اعلام کرده است. اما مسئولان زندان با بی مسئولیتی مانع انتقال او به بیمارستان و انجام عمل جراحی می شوند. رییس بهداری تیپ ۵ زندان تهران بزرگ به خانواده وی گفته است که پیگیری موضوعات مربوط به بیمارستان به ما ربطی ندارد.

لازم به ذکر است که خانواده این زندانی سیاسی در کرمانشاه زندگی می کنند و به دلیل مشکل دوری راه قادر به سفر به تهران نیستند. از سوی دیگر حل و فصل موضوعات و هماهنگی بین بیمارستان و بهداری زندان در توان آنها نیست.

زندانی سیاسی اکبر باقری مبتلا به هموروئید و کم خونی شدید است. وی همچنین از مشکل کلیه و کبد رنج می برد. این زندانی پیش از این به دلیل عود کردن بیماری اش دچار تب بالا و دردهای عضلانی شده بود.

اکبر باقری نیاز به خون دارد. اما بهداری زندان زدن خون به زندانی را جزو وظایف خود نمی داند و در این خصوص اقدامی نکرده است.

زندانی سیاسی اکبر باقری از بازداشت شدگان تجمعات مقابل مجلس است. اکبر باقری روز ۲اسفند۱۳۹۶ در تجمع اعتراض غارت‌شدگان در مقابل مجلس دستگیر شد. مأموران امنیتی حین بازداشت موبایل وی را ضبط و از آن بعنوان مدرک جرم استفاده کردند.

او پس از بازداشت به بند۲۰۹ زندان اوین منتقل و مدت ۴۸روز در سلولهای انفرادی۲۰۹ تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفت. وی در فروردین۱۳۹۷ به بند۴ زندان اوین منتقل گردید .

پس از حدود ۴ماه در شعبه۱۶ «قاضی» صلواتی وی را به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۷سال و نیم و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یکسال و نیم و در مجموع به ۹سال زندان محکوم کرد. دادگاه تجدید نظر این حکم را عینأ تأیید نمود. در دادگاه تجدید نظر برای آزادی موقت این زندانی سیاسی ۲۵۰میلیون تومان وثیقه تعیین شد. اما پس از حدود ۳هفته که خانواده این زندانی وثیقه را تهیه کردند، قاضی صلواتی از آزادی وی ممانعت بعمل آورد.

اکبر باقری یک دختر ۷ساله و مادر پیر دارد که سرپرستی آنان به عهده وی بوده است. خانواده وی در کرمانشاه سکونت دارند و به دلیل دوری راه و بیماری، قادر به ملاقات وی نیستند.

اکبر باقری قبل تر نیز در اردیبهشت۱۳۹۶ با هجوم مأموران امنیتی در منزلش دستگیر شد. مأموران امنیتی وسایل شخصی و مدارک وی را با خود برده بودند. وی پس از ۲۰روز با تلاش خانواده‌اش آزاد شده بود.

این زندانی سیاسی روز ۲۵ ردیبهشت۱۳۹۸ بدون اطلاع قبلی و به طور ناگهانی از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی مبتلا به بیماری خونریزی روده، کم خونی مفرط و بیماریهای کبد و کلیه است. وی هم‌اکنون در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ محبوس است.

Wednesday, September 23, 2020

روزگار سخت محمد نوری‌زاد در زندان؛ خودکشی، بیماری و تایید سریع احکام

 


«محمدحسین آقاسی»، وکیل «محمد نوری‌زاد»، روز گذشته سه‌شنبه اول مهر ماه ۱۳۹۹ در توییتر خود تایید حکم دومین پرونده موکلش را اعلام کرد و نوشت «به سرعت برق و باد» دادگاه تجدیدنظر مشهد حکم ۸ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق صادرشده در دادگاه بدوی را برای محمد نوری‌زاد تایید کرده است.


محمد نوری‌زاد، روزنامه‌نگار و مستندساز که از مرداد ۱۳۹۸ در بازداشت به سر می‌برد، در پرونده اول خود به اتهامات امنیتی متعدد، به هفت سال و نیم زندان قطعی، تبعید و ممنوع‌الخروجی محکوم شده و حالا هشت ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق نیز به حکم‌های قبلی او اضافه شده است.

با محمدحسین آقاسی درباره پرونده محمد نوری‌زاد گفت‌وگو کرده‌ایم.

***

روز گذشته اول مهر ماه ۱۳۹۹ محمدحسین آقاسی، وکیل محمد نوری‌زاد، از تایید حکم دومین پرونده موکلش در دادگاه تجدیدنظر خبرداد.

محمدحسین آقاسی، وکیل آقای نوری‌زاد، در گفت‌وگو با «ایران‌وایر»، با اظهار تعجب از عجله در تایید حکم موکلش گفت: «از زمانی که اعتراضم را ثبت کردم تا زمانی که رای صادر شد، ۲۰ روز بیشتر طول نکشید. طبیعی است که من لایحه اعتراض خود را برای دادگاه بدوی می‌فرستم. طبق تجربه چند روزی طول می‌کشد تا دادگاه بدوی پرونده را برای رسیدگی به سرپرست دادگاه تجدیدنظر بفرستد. پس از آن، دادگاه تجدیدنظر باید شعبه‌ای برای رسیدگی تعیین کند که خود همین یکی دو روز طول می‌کشد. به عبارتی اگر همه چیز در انجام کارهای اداری خیلی سریع انجام بگیرد، حداقل پنج روز طول می‌کشد تا پرونده به دست دادگاه تجدیدنظر برسد. در واقع در این پرونده، دادگاه تجدیدنظر در عرض دو هفته و خارج از نوبت روی پرونده آقای نوری‌زاد تصمیم گرفته و رای قطعی را صادر کرده است.»

این وکیل دادگستری با اشاره به روند دادگاه‌های تجدید نظر گفت: «این امر با توجه به این که دادگاه‌های تجدیدنظر گاهی تعیین وقت‌های رسیدگی و بعد صدور رای‌شان چندین ماه تا شش، هفت ماه طول می‌کشد، برای من خیلی تعجب‌آور بود که چه‌طور قاضی توانسته است در این مدت کوتاه، هم لایحه اعتراضی من را بخواند و هم به سرعت ایرادهایی را که گرفتم در لابه‌لای پرونده‌ای که قطور هم هست، پیدا کند و نهایتا به این نتیجه برسد که اعتراض ناموجه است و رای را تایید کند.»

اعتراض بروجنی‌‌ها به بوی بد تصفیه‌خانه شهرک صنعتی

 


بوی بد ناشی از فعالیت تصفیه‌خانه شهرک صنعتی بروجن، باعث آزردگی و ناراحتی برخی از اهالی شهر بروجن استان چهارمحال و بختیاری شده است.


برخی از مردم می‌گویند که تصفیه‌خانه شهرک صنعتی بروجن به‌ علت مشکلاتی در جانمایی و همچنین برخی روش‌های تصفیه‌ای، باعث شده تا با بوی نامطبوع همراه باشد.

تولید این بو مردم بروجن به‌خصوص ساکنان محله‌های «شهید باهنر» و «شهید رجایی» را آزار می‌دهد و اعتراض‌های آن‌ها از این موضوع تاکنون به نتیجه نرسیده است.

محمدحسن کرمی، رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بروجن گفته «بوی فاضلاب‌های صنعتی می‌تواند ذرات آلوده‌کننده شیمیایی» تولید کند.

کرمی افزوده «احساس بوی ناشی از فاضلاب‌های صنعتی حاوی ذرات آلوده‌کننده و گازهای آلوده‌کننده می‌تواند باعث مسمومیت‌ و ناراحتی‌های تنفسی شود.»

مرتضی منصوری، رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان بروجن هم گفته «محل احداث تصفیه‌خانه شهرک صنعتی بروجن از ابتدا اشتباه بوده است.»

بروجن در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار گرفته است.

Sunday, September 20, 2020

شلیک از فاصله نزدیک، ابهام در نحوه کشته‌شدن چهار کولبر

 


فشارهای امنیتی برای جلوگیری از اطلاع‌رسانی درباره نحوه کشته‌ شدن چهار کولبر در نواحی سردشت و پیرانشهر، تنها به ابهام‌ها افزوده است. نزدیکان چهار کولبر کشته‌شده می‌گویند آثار ضرب و جرح بر روی اجساد مشهود بود و همچنین گمان می‌رود تیراندازی از فاصله نزدیک صورت گرفته باشد. فرماندار سردشت می‌گوید هیچ اطلاعی از موضوع ندارد، اما فرمانده مرزبانی آذربایجان غربی مدعی‌ست که با «رعایت قانون» به آن‌ها تیراندازی شده است.

***

ادعای سردار «یحیی حسین‌خانی»، فرمانده مرزبانی استان آذربایجان‌ غربی، بعد از انتشار خبر کشته‌ شدن ٤ کولبر در نوار مرزی سردشت و پیرانشهر در بامداد چهارشنبه ١٢شهریور١٣٩٩ مبنی بر این که «متجاوز مرزی» بوده‌اند، خبرساز شد. بسیاری از فعالان مدنی، مدافعان حقوق بشر و حتی مقام‌های دولتی، به این خبر واکنش نشان دادند.

یک منبع آگاه به «ایران‌وایر» گفت که نزدیکان کولبرهای کشته‌شده، آثار ضرب و جرح را بر صورت، شانه و پشت جنازه‌ها دیده‌اند و در روایت رسمی از شلیک به قربانیان تردید جدی دارند.

در پی اوج‌گیری اعتراض‌ها، نهادهای امنیتی وارد عمل شده‌اند و تلاش می‌کنند تا این موضوع را فیصله دهند.

به گفته منابع ایران‌وایر، ماموران امنیتی اخیرا خانواده کولبران را تهدید کرده‌اند که «اطلاع‌رسانی نکنید» و اخطار داده‌اند که این موضوع نباید «بیش از این کش داده شود.» این منبع آگاه می‌گوید: «هنگ مرزی و نیروهای امنیتی در این‌گونه موارد همیشه با هم هماهنگ هستند و تلاش می‌کنند که جزئیات خبری مکتوم بماند.»

کشتە و زخمی شدن سە چوپان توسط سپاه پاسداران


 

برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، روز جمعە ٢٨ شهریور ٩٩ نیروهای جنایتکارسپاه پاسداران در مرزهای اشنویە سە چوپان اهل روستای ”لولکان“ از توابع «دشت بیل» اشنویە را بە رگبار بستە و یک چوپان را با هویت ”حسن خندەپور“ بە قتل رساندەاند.

در نتیجە تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران دو چوپان دیگر نیز زخمی شدەاند کە تاکنون هویت آنها برای هەنگاو احراز نشدە است.

بە گفتە یک منبع مطلع، جسد چوپانی کە توسط سپاه بە قتل رسیدە تاکنون در اختیار آنها می‌باشد و بە خانوادەاش تحویل دادە نشدە است.


شنبه ۲۹شهریور ۱۳۹۹

Thursday, September 17, 2020

اعتراض معلمان و کارگران در ایران به اخراج، تعدیل، بلاتکلیفی، معوقات مزدی و بیمه ای

 



در سه روز گذشته خبر برگزاری۱۱ تجمع اعتراضی توسط کارگران و معلمان به رسانه ها راه یافته است. این تجمعات در تهران، مقابل مجلس شورای اسلامی و در سایر شهرها مقابل ادارات مسئول برگزار شده است. حاضران در این تجمعات به «اخراج»، «تعدیل نیرو»، «ورود یا خلع ید بخش خصوصی»، «بلاتکلیفی ناشی از تعطیلی محل کار» و «معوقات مزدی و بیمه ای» اعتراض کرده اند. در جریان تجمع کارگران یک کارخانه دو نماینده کارگران بازداشت و در کارخانه دیگری پس از معرفی ده نماینده کارگران به مدیر کارخانه، آنها اخراج شده اند. این تجمعات جدا از تجمعات روزانه کارگران شرکت نیشکر هفت تپه بوده است.

نگرانی کارگران شهرداری زنجان از ورود بخش خصوصی

جمعی از کارگران شهرداری زنجان نگران احتمال واگذاری بخش خدماتی و فضای سبز به پیمانکاران بخش خصوصی هستند.

کارگران شهرداری زنجان در انتقاد به واگذاری مسئولیت‌شان به پیمانکاران بخش خصوصی می گویند: «به تازگی شایعاتی مبنی بر ورود پیمانکاران به بخش خدمات و فضای سبز شهرداری زنجان قوت گرفته در نتیجه نگرانیم امنیت شغلی ما در معرض تهدید قرار بگیرد.»

یکی از این کارگران با بیان اینکه مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر زنجان در صورت صحت این موضوع باید به وضعیت شغلی ما توجه کنند و ما مخالف این موضع هستیم، می گوید: «باز شدن پای پیمانکاران در بخش خدمات و فضای سبز شهرداری، وضعیت امنیت شغلی و معیشتی ما کارگران را بطور جدی آسیب‌پذیر خواهد کرد.»

به گفته این کارگر برخلاف ادعای برخی مدیران شهری ورود پیمانکاران باعث بهبود وضعیت کار و افزایش درآمد کارگران نمی‌شود: «با توجه به اینکه پیش از این تجربه کار برای پیمانکاران مختلف و بدحسابی‌های آنها را داشته‌ایم، از تکرار به خطر افتادن امنیت شغلی خود به شدت نگرانیم.»

به گفته او کارگران شهرداری زنجان به هیچ وجه برای تبدیل وضعیت استخدامی خود با پیمانکار کنار نخواهند آمد: «می‌دانیم وقتی کسی حامی ما کارگران نیست مخالفت‌مان به جایی نمی‌رسد. در عین حال از مسئولینی در شهرستان گله‌مند هستیم که سکوت اختیار می‌کنند و هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.»

مهم‌ترین بندهای توافق سازش امارات و بحرین با اسرائیل

 


مهم‌ترین بندهای توافق سازش امارات و بحرین با اسرائیل: تعهد طرفین بر جلوگیری از استفاده از خاک خویش برای انجام حملات «ستیزه جویانه» و «تروریستی» علیه دیگری / عدم حمایت از هر ‌گونه عملیاتی در خاک طرف مقابل / برقراری روابط کامل دیپلماتیک و تبادل سفرا

امارات و بحرین سرانجام روز گذشته توافق سازش میان خود و اسرائیل را در کاخ سفید امضاء کردند، طرفین تعهد دادند که مانع از استفاده از خاک خویش برای انجام حملات «ستیزه جویانه» و «تروریستی» علیه دیگری شوند و از هیچ‌گونه عملیاتی در خاک طرف مقابل حمایت نکنند.

بندهای اصلی توافق سازش بر برقراری روابط دیپلماتیک و همکاری‌ در همه زمینه‌ها تأکید دارد و نامی از لزوم تشکیل کشور فلسطینی یا لغو اشغال کرانه باختری نیامده است.

امارات و بحرین سرانجام روز گذشته توافق سازش میان خود و رژیم صهیونیستی را در کاخ سفید امضاء کردند، توافقی که دو کشور مذکور مدعی شده بودند که به حل و فصل مسأله فلسطین کمک خواهد کرد، اما فلسطینی‌ها بیش از هر کس دیگری در این توافق غائب بودند.

به نوشته الجزیره، در توافق میان امارات اسرائیل، طرفین بر مفاهیم اصلی از جمله لزوم توسعه روابط طبق منشور سازمان ملل و قوانین بین‌الملی و احترام به «حاکمیت» یکدیگر و حق زندگی امن تأکید کردند.

طرفین همچنین تعهد دادند که مانع از استفاده از خاک خویش برای انجام حملات «ستیزه جویانه» و «تروریستی» علیه دیگری شوند و از هیچ‌گونه عملیاتی در خاک طرف مقابل حمایت نکنند. (طبق این بند دولت امارات هیچ‌گاه از هیچ جنگ و حمله‌ای علیه رژیم صهیونیستی دفاع نخواهد کرد.)

ابوظبی و تل آویو در این توافقنامه اعلام کردند که آماده هستند تا به همراه آمریکا، توافق راهبردی برای برقراری ثبات در منطقه غرب آسیا برقرار کنند.

از دیگر بندهای مهم این توافق سازش، برقراری روابط کامل دیپلماتیک و تبادل سفرا بود. طرفین همچنین بر همکاری در زمینه‌های سرمایه‌گذاری، حمل و نقل هوایی، بهداشت، علوم و تکنولوژی، انرژی، کشاورزی، آموزش و محیط زیست تأکید کردند.

در اعلامیه سازش بحرین با رژیم صهیونیستی نیز، دو طرف بر ایجاد روابط دیپلماتیک در بالاترین حد خود یعنی ایجاد سفارتخانه با هدف ادعایی برقراری امنیت و مقابله با تهدیدات تأکید کردند. آن‌ها همچنین توافق کردند که همزیستی مسالمت‌آمیز و زندگی بر مبنای فرهنگ صلح را میان خود توسعه دهند.

عمده مسائل مطرح شده در توافق امارات، در خصوص بحرین نیز تکرار شده و در بخشی از آن با اشاره به مسأله فلسطین بر لزوم حل عادلانه و فراگیر مناقشه فلسطین و اسرائیل تأکید شده است.

شبکه اسرائیلی «کان» نیز در این باره نوشت که در این دو توافقنامه هیچ سخنی از لغو طرح الحاق کرانه باختری یا تشکیل کشور فلسطینی به میان نیامده است.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، «عبدالله بن زاید»، وزیر خارجه امارات و «عبدالطیف بن راشد الزیانی»، وزیر خارجه بحرین شب گذشته (سه شنبه) در مراسمی در کاخ سفید توافق عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی با امارات متحده عربی و بحرین را امضا کردند.

Monday, September 14, 2020

افزایش ۳.۵ درصدی گزارش کودک‌آزاری در خراسان رضوی



 معاون اداره کل بهزیستی خراسان رضوی از افزایش ۳.۵ برابری گزارش موارد کودک‌آزاری در این استان خبر داد.


غلامحسین حقدادی گفته که «طی سه ماه نخست امسال، هزار و ۸۵۰ مورد گزارش مردمی از وقوع کودک‌آزاری در تماس با بهزیستی استان ثبت شده است.»

حقدادی افزوده «این شمار در مدت مشابه پارسال ۵۰۴ مورد بوده است.»

وی تیر ماه امسال هم گفته بود که «در سال گذشته در استان خراسان رضوی ۲۸۰۰ کودک آزاری داشته‌ایم، اما کودک‌آزاری که شرایط حاد داشته باشد نبوده است.»

حقدادی افزوده بود که «بسیاری از کودک‌آزاری‌ها پنهان می‌ماند و این امر سبب شده است که آمار کودک‌آزاری را به طور دقیق ندانیم.»

این مقام مسئول گفته بود که «کودکان در خانواده‌های آشفته، دچار طلاق، اعتیاد، فقر فرهنگی، عدم‌ مهارت کنترل خشم، تعصبات قومی و محلی، فاقد سرپرست و کودکان کار بیشتر در معرض کودک‌آزاری هستند.»

تشدید فشار‌ها بر علیرضا فرشی فعال مدنی تُرک

 



انتقال علیرضا فرشی از زندان اوین به فشافویه با انتقاد خانواده این فعال مدنی تُرک (آذربایجانی) همراه شده است.

هفته گذشته ۱۸ شهریور ۹۹ علیرضا فرشی در تماس با خانواده از انتقال خود از زندان اوین به زندان فشافویه خبر داده بود.

به گزارش ایران‌وایر، روز گذشته به خانواده آقای فرشی گفته شده که انتقال این زندانی بر اساس تصمیم اداره اطلاعات شهرستان تهران بوده است.

این در حالی است که انتقال زندانی از یک زندان به زندان دیگر نیازمند کسب مجوز از دادگاه صادر کننده حکم است.

آقای فرشی هم در تماسی که با خانواده داشته اطلاع داده رئیس تیپ ۵ زندان فشافویه مانع ارسال نامه اعتراضی وی به رئیس زندان شده و نامه وی عودت داده‌ شده است.

احتمال می‌رود افزایش فشارها بر علیرضا فرشی به دلیل انتشار نامه‌های سرگشاده وی از زندان در خصوص نحوه بازداشت، مراحل رسیدگی به پرونده و همچنین وضعیت نامناسب زندان اوین باشد.

Thursday, September 10, 2020

جنایات احتمالی جنگ در یمن که با استفاده از سلاح از غرب ، ایران جریان دارد

 

ژنو - محققان سازمان ملل روز چهارشنبه گفتند ، سلاح های ارائه شده توسط قدرت های غربی و ایران به طرف های درگیر در یمن درگیری شش ساله را که با حملات هوایی مرگبار ائتلاف به رهبری عربستان سعودی و گلوله باران حوثی ها مشخص می شود ، دامن می زند.

حملات هوایی ائتلاف در یک سال گذشته ممکن است جنایات جنگی باشد در حالی که جنبش حوثی همسو با ایران قتل ها را انجام می داد


این سومین سال متوالی بود که هیئت کارشناسان مستقل دریافتند که همه طرفین قوانین بین المللی را نقض کرده اند. یافته های امسال حوادث از ژوئن 2019 تا ژوئن 2020 را پوشش داد.


کامل جندوبی ، رئیس گروه خبرگان گفت: "پس از سالها مستند کردن خسارات مهیب این جنگ ، هیچ کس نمی تواند بگوید" ما نمی دانستیم در یمن چه می گذرد ".

ملیسا پارك ، عضو هیئت مدیره به خبرنگاران گفت: "مسئولیت این موارد نقض بر عهده همه طرفین درگیری است - یعنی دولت یمن ، مقامات رسمی (حوثی ها) ، شورای انتقالی جنوب و اعضای ائتلاف ، به ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی. "

هیئت مدیره سازمان ملل گفت ، انگلیس ، کانادا ، فرانسه ، ایران و ایالات متحده به حمایت خود از طرف های درگیر ادامه دادند "از جمله از طریق انتقال اسلحه ، در نتیجه کمک به تداوم درگیری".


مقالات رایگان بیشتری را باز کنید.

یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد شوید

عضو هیئت مدیره آردی ایمسیس با بیان اینکه اسپانیا ، لهستان و ایتالیا نیز اسلحه فروخته اند ، گفت: "امسال کانادا را اضافه کردیم زیرا در فروش سلاح توسط کانادا در سال 2019 افزایش چشمگیری داشته است."

"بنابراین ما مجدداً درخواست خود را از كشورها برای متوقف كردن انتقال اسلحه به طرفهای درگیری تأكید می كنیم."


"حملات نامتناسب"


این سه نفر از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستند تا اوضاع یمن را برای پیگرد قانونی به دادگاه کیفری بین المللی ارجاع دهد و لیست افراد تحت تحریم را تمدید کند.

ائتلاف مسلمانان سنی به رهبری عربستان در مارس 2015 پس از آنکه حوثی ها دولت به رسمیت شناخته شده بین المللی را از قدرت در صنعا پایتخت در سال 2014 برکنار کردند ، در یمن مداخله کردند.

این درگیری به طور گسترده به عنوان جنگ نیابتی بین عربستان سعودی و دشمن منطقه ای آن ، ایران شیعه اسلامی شناخته می شود. آژانس های امدادی می گویند بیش از 100000 نفر کشته شده اند و میلیون ها نفر در آستانه قحطی هستند.

در این گزارش آمده است: "حملات نامتناسب طبق قوانین مرسوم بین المللی جنایات جنگی محسوب می شود."

بر اساس این گزارش ، بمب های خمپاره ای شلیک شده توسط حوثی ها در ماه آوریل به یک زندان مرکزی در شهر خط مقدم تعز اصابت کرد و منجر به کشته شدن شش زن و دو دختر شد ، که می گوید این می تواند یک جنایت جنگی باشد.

از تهدید اتحادیه جهانی ورزشکاران تا پیام مخفیانه اتحادیه جهانی کشتی؛ نوید افکاری را آزاد کنید

 



«اتحادیه جهانی کشتی» مذاکرات شفاهی خود را در مورد «نوید افکاری» با فدراسیون کشتی ایران آغاز کرده است و در صورت دست نیافتن به پاسخی قانع کننده از سوی فدراسیون ایران، به صورت علنی و از طریق رسانه‌ها نسبت به حکم دو بار اعدام این کشتی‌گیر شیرازی واکنش نشان خواهد داد.

براساس گزارش‌هایی که به دست «ایران‌وایر» رسیده، فدراسیون ایران در قدم اول این حکم را برگرفته از استقلال قوه قضاییه ایران و خود را مستقل از دستگاه‌های حکومتی اعلام کرده است.
***

هفته گذشته، اتحادیه جهانی کشتی و کمیته بین‌المللی المپیک، هم از طریق رسانه‌ها، هم از راه پیام‌های مردمی و هم در شبکه‌های مجازی (به ویژه توییتر) در جریان احکام قضایی برادران افکاری قرار گرفتند. نوید افکاری، کشتی‌گیر شیرازی یک بار به اتهام قتل یک مامور حکومتی در جریان اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ در شیراز و یک بار برای شرکت در این اعتراضات، با اتهام «محاربه» در دادگاه انقلاب به مرگ محکوم شد.دو برادر دیگر او، «وحید» و «حبیب» هم به ترتیب به ۵۴ سال و شش ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و ۲۷ سال و سه ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌اند. هرچند دستگاه‌‌های قضایی از نخستین روز رسانه‌ای شدن این حکم، به فدراسیون کشتی ایران فشار آوردند تا جلوی واکنش‌ ورزشکاران و مربیان ایرانی را بگیرند اما در خارج از ایران، موجی برای حمایت از او آغاز شد.

«براندون اسلی» قهرمان کشتی آزاد المپیک سیدنی و از مربیان تیم ملی امریکا، «فرانک اشتبلر» دارنده سه نشان طلای کشتی فرنگی جهان از آلمان، «دیوی کربی» رییس کمیته علمی اتحادیه جهانی کشتی و «سالی رابرتز» مدیرعامل‌ موسسه‌ای به نام «مثل یک دختر کشتی بگیر» (Wrestle Like A Girl) در امریکا، از جمله این شخصیت‌ها بودند.

موجی که به راه افتاد، با واکنش یک نهاد غیردولتی بین‌المللی دیگر همراه شد؛ «اتحادیه جهانی ورزشکاران».

Tuesday, September 8, 2020

واژگونی خودرو در کرمان؛ هفت نفر کشته شدند


واژگونی یک دستگاه خودرو حامل اتباع خارجی در جاده بم-کرمان، هفت کشته و ۱۰ مصدوم برجا گذاشت.

رضا فلاح، مدیرعامل هلال احمر استان کرمان گفت این حادثه بامداد سه‌شنبه رخ داد که در آن یک دستگاه خودرو پژو ۴۰۵ با ۱۷ سرنشین واژگون شد.

فلاح افزود تعدادی از مصدومان به بیمارستان منتقل شده‌اند.

دو هفته پیش نیز واژگونی یک خودرو در مسیر جهرم-شیراز منجر به مرگ پنج افغان و یک ایرانی شد.

در جاده‌های ایران به خصوص استان‌های هم‌جوار با افغانستان، تصادف‌های زیادی رخ می‌دهد که مهاجران افغان از قربانیان آن هستند.

بازداشت چهار نفر به اتهام «اختلاس» در زاهدان




 دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان از دستگیری چهار نفر به اتهام «اختلاس توام با جعل اسناد» در شهر زاهدان خبر داد.


علی موحد‌ی‌راد گفت که دو نفر این افراد دستگیر شده از کارکنان اداره کل راه و شهرسازی زاهدان هستند.

به گفته موحدی‌راد، این افراد «اقدام به شناسایی زمین‌های خالی کرده با استفاده از نقشه‌ها پلاک ثبتی، ملک را به نام دولت می‌کردند.

وی افزوده «این افراد با جعل مکاتبات کمیته تقسیم اسناد، طی نامه به اداره کل ثبت اسناد و املاک، خودشان را به عنوان مسئول واگذاری معرفی و زمین‌ها را به اشخاصی که توسط دو نفر از عوامل خودشان معرفی می‌کردند واگذار و به نام آنها سند می‌زدند.»

به گفته این مقام قضایی «در مرحله تحقیقات مقدماتی مشخص شد شش قطعه زمین به ارزش ریالی ۱۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال توسط این افراد واگذار شده است.»

در حال حاضر متهمین با قرار بازداشت جهت تکمیل تحقیقات در اختیار اداره کل اطلاعات استان سیستان و بلوچستان قرار دارند.

Sunday, September 6, 2020

ممنوعیت ورود زنان در دوره جفت‌گیری حیوانات به پارک‌های ملی



  برخی خبرنگاران و فعالان محیط زیست می‌گویند که حضور زنان در فصل گاوبانگی (دوره جفت‌گیری حیوانات) در استان‌های شمالی ایران ممنوع شده است.


آنها نوشته‌اند حراست سازمان محیط زیست به طور شفاهی به زنان خبرنگار یا فعال محیط زیست این ممنوعیت و محدودیت را اطلاع داده است.

مهتاب جودکی، خبرنگار از جمله افرادی است که در توییتر خود نوشته که سازمان محیط زیست حضور زنان در این فصل در استان‌های شمالی ایران را ممنوع اعلام کرده است.

زینب رحیمی، خبرنگار حوزه محیط زیست هم این خبر را تائید کرده و از این تصمیم مقام‌های دولتی انتقاد کرده است.

اعطم بهرامی، فعال محیط زیست هم در واکنش به این تصمیم نوشته «ماجرای سانسور نزدیکی اشیاء درادبیات را می‌دانستم ولی که فکرش را می‌کرد سکس اشیاء آخرش نباشد.»

یک ماه آزار بهنام موسیوند در زندان؛ تعویض زندان با علائم مشکوک به کرونا




 بعد از چهار روز سرگردانی و نگرانی خانواده، زندان‌بان اجازه داد که «بهنام موسیوند»، زندانی سیاسی، از «زندان رجایی‌شهر» با مادرش تماس تلفنی برقرار کند. دهم شهریور ۱۳۹۹ آخرین تماس بهنام موسیوند با خانواده‌اش بود که آن‌ هم بعد از سه بار تکرار، هر بار پس از «سلام» قطع می‌شد.


او در آن زمان به خاطر دارا بودن علائم ابتلا به ویروس کرونا، به بهداری «زندان اوین» منتقل شده بود. در پی این تماس‌ها، ناگهان برخی خبرگزاری‌ها اطلاع دادند که این فعال مدنی در همان حال جسمانی، به انفرادی زندان رجایی‌شهر منتقل شده و اعتصاب غذا کرده است. اما خانواده‌اش هیچ خبر رسمی‌ای از سوی او یا مقامات مسئول نداشتند و هیچ تماسی برقرار نشد.

صبح روز پانزدهم شهریور، پس از آن‌ که کاربران در شبکه‌های اجتماعی با استفاده از هشتگ «#بهنام_موسیوند_کجاست؟» اعتراض خود را نسبت به عدم اطلاع خانواده این زندانی از وضعیتش ابراز و نسبت به وضعیت جسمانی او اعلام نگرانی کردند، بهنام موسیوند در تماسی کوتاه به مادرش خبر داد که در انفرادی زندان رجایی‌شهر در انتقال اجباری خود از بهداری اوین به این زندان، اعتصاب غذا کرده است. اما در این یک ماه با این فعال مدنی چه کردند؟

Thursday, September 3, 2020

 


بنیاد حقوق بشری «عبدالرحمان برومند» در تازه‌ترین گزارش خود درباره زندان‌های ایران، از وخامت شرایط زندانیان و رفتارهای غیرمسئولانه مقامات کشور در خصوص آن‌ها در شرایط شیوع ویروس کرونا پرده برداشته است. این گزارش که شرایط ۲۱ زندان ایران اشاره دارد، در گفت‌وگو با زندانیان، وکلا، زندانیان سابق، یک رئیس بیمارستان و یک شیمی‌دان تهیه شده و حاکی از آن است که مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی با پنهان‌کاری در خصوص شرایط زندانیان، درباره وضعیت حاکم بر زندان‌ها در دوران شیوع ویروس کرونا، دروغ می‌گویند.

دوم سپتامبر (۱۲ شهریور) گزارش تازه‌ای از بنیاد «عبدالرحمان برومند» درباره شرایط زندانیان و زندان‌های ایران در ۳۲ صفحه منتشر شد. در این گزارش با توجه به سخنان مسئولان در ماه‌های اخیر، مشخص است که مقامات دست‌اندرکار نه تنها نسبت به شرایط زندانیان بی‌توجهی کرده‌اند بلکه به دروغ شرایط زندان‌ها را تحت کنترل توصیف می‌کنند. در حالی‌که طبق این گزارش، شرایط زندان‌های ایران در ماه‌های اخیر حتی نسبت به سه ماه نخست شیوع ویروس کرونا در ایران، وخیم‌تر هم شده است.

با وجودی که مقامات جمهوری اسلامی خصوصا در سه ماه نخست شیوع این ویروس، از آزادی و اعطای مرخصی به زندانیان گفتند، تاکید کردند که روزانه سالن‌های زندان‌ها را ضدعفونی می‌کنند و همچنین بر انجام فاصله‌گذاری اجتماعی اصرار داشتند اما طبق گزارش جدید بنیاد «برومند» تمامی این ادعاها در حد حرف باقی مانده است و واقعیت بسیار وخیم‌تر از شرایطی است که می‌توان متصور بود.

در این گزارش یکی از عوامل کلیدی خطرناک در خصوص زندان‌های ایران «ازدحام بیش از حد زندانی در زندان‌ها» عنوان شده است. به عنوان مثال در چندین زندان «بندهای متعددی بیش از دو تا سه برابر ظرفیت، زندانی در خود جای داده‌ بودند، امری که فاصله‌گذاری اجتماعی را تقریبا غیرممکن می‌کند.»

محرومیت زندانی سیاسی دکتر ناصر فهیمی از درمان و خدمات پزشکی

 



زندانی سیاسی دکتر ناصر فهیمی در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ پس از ده سال تحمل حبس، از دسترسی به خدمات پزشکی محروم است.


بنا به گزارشات رسیده به کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ۱۲شهریور۹۹، زندانی امنیتی – سیاسی دکتر ناصر فهیمی ۴۵ ساله و اهل کردستان که هم اکنون در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ بسر میبرد، پس از تحمل ده سال حبس، از هرگونه رسیدگی و خدمات پزشکی محروم است.

یک منبع مطلع در اینباره گفت: «ناصر به بیماری قلبی مبتلاست. اما با وجود تاکید پزشکان مبنی بر معالجه وی در بیمارستان خارج از زندان و حساس بودن بیماری وی، از اعزام به بیمارستان خارج از زندان و مداوا محروم مانده است».

Tuesday, September 1, 2020

راهی برای شکایت از وضعیت وخیم زندانیان مبتلا به کرونا وجود دارد؟




  در چند ماه اخیر بارها خبر اعتراض زندانیان در سراسر کشور از عدم دسترسی به امکانات بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ و ندادن مرخصی درمانی بعد از درگیری با این بیماری منتشر شده است. از زمان شیوع ویروس کرونا در ایران، قوه قضاییه از اعطای مرخصی و عفو زندانیان برای جلوگیری از گسترش این ویروس خبر داد، اما این عفو و مرخصی شامل بسیاری از زندانیان عقیدتی و سیاسی نشد.


«نسرین ستوده»، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، دومین هفته اعتصاب غذای خود را در اعتراض به بلاتکلیفی پرونده زندانیان سیاسی و وضعیت وخیم مبتلایان به ویروس کرونا در زندان‌ها می‌گذراند. مسئولان قضایی اما تا کنون پاسخی به این اعتراضات نداده‌اند.

***

در روزهای اخیر خبر ابتلای یک زندانی سیاسی ۱۷ ساله به ویروس کرونا، نگرانی‌ها را در مورد زندانیان بیشتر کرده است.

«آیناز»، دختر ۱۷ ساله «شهناز صادقی‌فر»، زندانی کرد «زندان مرکزی ارومیه» تقریبا از یک هفته پیش با ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان این شهر بستری شده است، اما نه خبری از اعطای مرخصی درمانی برای او هست و نه حتی نزدیکان از روند درمان او اطلاع دارند.

شهناز صادقی‌فر، به همراه دختر نوجوان خود از اواخر شهریور سال گذشته و بعد از بازگشت به ایران از عراق بازداشت، و در دادگاه بدوی به ۱۵ سال زندان محکوم شد. آیناز دختر او هم با این که در فعالیت او هیچ دخالتی نداشته و تنها به عنوان فرزند در کنارش بوده، تا امروز از زندان آزاد نشده است.

اختلاف خانوادگی؛ زنی خود و دخترش را آتش زد


 


رییس پلیس آگاهی البرز علت حادثه آتش سوزی خودرو پراید در مقابل «امامزاده محمد» کرج را اختلاف خانوادگی عنوان کرد.

محمد نادربیگی افزود که این حادثه پنجشنبه «ششم شهریور» رخ داد و منجر به مرگ یک مادر ۳۵ ساله و دختر هشت ساله‌اش شد.

نادربیگی اضافه کرده «محل سکونت همسر این زن ۳۵ ساله در یکی از مناطق تهران شناسایی و پس از احضار به پلیس آگاهی استان البرز، زوایای پنهان این پرونده» را فاش کرده است.

این فرد گفته «که با همسرش اختلاف خانوادگی داشته که در روز حادثه این اختلاف شدت گرفته و همسرش به همراه دختر هشت ساله‌اش که دارای بیماری صعب العلاج بوده در نتیجه یک تصمیم عجولانه منزل را ترک کرده و سوار بر خودرو شخصیشان به سمت نقطه نامعلومی حرکت می‌کنند.»

پلیس اعلام کرده «این خانم پس از حرکت به سمت شهر کرج خودرو را مقابل امامزاده محمد کرج پارک کرده و با ریختن بنزین به داخل خودرو آن را آتش می‌زند.»

تحقیقات بیشتر در خصوص زوایای مختلف این پرونده در دست بررسی است.