بررسی نحوه برخورد روحانیون با ویروس «کرونا» در چهار هفته اخیر نشان میدهد که آنها تاکنون در چندین نوبت مواضعی اتخاذ کردهاند که نهتنها در کارآمدی آنها تردید جدی وجود دارد بلکه ممکن است این مواضع به گسترش این ویروس کشنده کمک کند.
***
روحانیون در پی شیوع «کرونا» در ایران و تعطیلی برنامههای مذهبی، به مردم میگویند چه دعایی برای مبارزه با این ویروس بخوانند و اگر این دعاها اثر نکرد و مبتلایان به «کرونا» جان باختند، الگوی کمتر استفادهشدهای برای نحوه کفنودفن شرعی اجساد تجویز میکنند.
آنها همچون بسیاری از مقامهای جمهوری اسلامی ابتدا این ویروس را جدی نگرفتند و برخلاف بسیاری توصیهها، برنامههای مذهبی خود را پی گرفتند، اما از زمانی که اوضاع وخیمتر شد مجبور شدند فعالیتهای خود را متوقف کرده و برای مبارزه با آن متوسل به ابزارهای مختلف مذهبی شوند.
۱- تلاش برای اثبات بیاثر بودن کرونا بر اماکن مذهبی
روحانیون در گام اول تلاش کردند ثابت کنند که اماکن مذهبی شیعیان در قم، مشهد و برخی دیگر از شهرها نهتنها عامل انتقال ویروس و بیماری نیست، بلکه عاملی برای شفا و درمان بیماران است.
«محمد سعیدی»، نماینده آیتالله «علی خامنهای» در قم و تولیت آستان «حضرت معصومه» از جمله روحانیونی بود که تلاش کرد مانع تعطیلی برنامههای این آستان شود و ثابت کند که توسل به این مکان مذهبی میتواند در درمان بیماران «کرونایی» مثمر ثمر باشد.
No comments:
Post a Comment