براساس بررسیهای انجامشده از سوی متخصصان، مشخص شده است افراد سالمند بیش از دیگر گروههای سنی در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند. بخش بیشتری از آمار مرگومیر جهانی کرونا به نام این گروه ثبت شده است.
در ایران اما کسی از آمار دقیق فوت سالمندان براثر کرونا مطلع نیست. حتی مشخص نیست که از میان قربانیان از ابتدای شیوع کرونا تا امروز چند درصد سهم سالمندان بوده است. تنها یک خبر از قول «محمد نفریه» رییس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی درج شده مبنی بر اینکه ۲۸ مرکز بهزیستی در ۱۳ استان کشور گرفتار کرونا هستند و اشاره شده که در میان آنها، آسایشگاه سالمندان و معلولان جسمی و ذهنی «کهریزک» بالاترین میزان مرگومیر را داشته است.
این گزارش نگاهی دارد به تغییر سبک زندگی افرادی که به شکلی با سالمندان در ارتباطاند. چالشهای تازهای افراد و موسساتی که از آنها مراقبت میکنند و تغییراتی که زندگی روتین سالمندان را دستخوش تغییرات بعضا تحملناپذیر کرده است.
***
«آرش» در کرج مراقبت از یک فرد سالمند را برعهده دارد. او به ایرانوایر میگوید: «کسی که من از او مراقبت میکنم مثل پدرم است. قدرت تکلم ندارد. سکته مغزی کرده و پاهایش توان حرکت ندارند. خانواده او آدمهای تحصیلکرده و محترمی هستند اما از زمانی که کرونا آمده، حساسیتهایشان به نگهداری پدرشان بیشتر شده. آنها از رفتوآمد به خانه پدریشان خودداری میکنند. همه مایحتاج ضروری را تهیه میکنند و میفرستند تا من هم نیاز به خروج از منزل نداشته باشم.»
No comments:
Post a Comment