تقریباً دو ماه از شیوع ویروس #کرونا در ایران گذشته و هنوز پرسشها در مورد دلیل قرنطینه نکردن شهرها و استانهای مختلف، به ویژه قم که براساس گزارشهای رسمی نخستین ناقلان این ویروس از شهروندان آن شهر بودند، ادامه دارد.
حالا البته به گفته کارشناسان زمان برقراری وضعیت #قرنطینه به دلیل گسترش ویروس در سراسر ایران و تلفات جانی بالای آن گذشته اما مردم و منتقدان میپرسند، چه کسانی باید به قرنطینه شهرها و استانها می پرداختند و حالا که این طور نشده چه مسئولیتی گردن آنها است.
مسئولان چه کسانی هستند؟
قرنطینه چیست و چه نهادهایی در جمهوری اسلامی مسئول اجرای آن هستند؟ قرنطینه به معنی محدود کردن تردد افرادی است که در معرض یا در تماس با مبتلایان به یک بیماری عفونی بودهاند تا روشن شود که آیا مبتلا شدهاند یا نه. این افراد ممکن است سالم باشند، ممکن است خود ندانند که آلوده شدهاند و علائم بیماری نداشته باشند.
از نظر قانونی، اصل هفتادونهم قانون اساسی جمهوری اسلامی به ضوابط اعمال «محدودیتهای ضروری» در «شرایط اضراری» اشاره میکند. براساس این اصل، در شرایط اضطراری «دولت حق دارد با تصویب مجلس شورای اسلامی موقتا محدودیتهای ضروری را برقرار نماید.»
No comments:
Post a Comment