عبدالناصر همتی ، رئیس بانک مرکزی ایران اعلام کرد که ایران منابع مالی قابل توجهی در عراق دارد و با طرف عراقی توافق کرد که از این وجوه برای خرید کالاهای اساسی از طریق بانکهای عراقی استفاده کند.
در حالی که ایران به دلیل تحریم های آمریکا در معرض تحریم مالی بین المللی است ، همتی ، که به بغداد سفر می کند و ملاقات می کند ، روز چهارشنبه با همتای عراقی خود علی العلاق گفت: ایران مصمم است تا از منابع خود در عراق برای واردات کالاهای اساسی استفاده کند.
پس از اجرای قانون سزار ، روز چهارشنبه ، ایالات متحده تحریم هایی را علیه 39 نفر و اشخاص مرتبط با این سیستم اعلام کرد ... با اسامی ... اشخاص و شرکت های تحت "گیوتین سزار" با نام های ... اشخاص و شرکت های تحت "گیوتین سزار" سوریه.
همتی پس از این جلسه در گفت و گو با خبرنامه ایران "ایرنا" تأیید کرد که "با رئیس جمهور بانک مرکزی عراق توافق شد تا از امروز با عراق در این سکو همکاری کند."
وی افزود: "توافق نامه ای درباره مکانیسم پرداخت مالی در سال گذشته بین ایران و عراق به امضا رسید و بهره برداری از منابع ایرانی در عراق بخشی از این توافق بود."
نگرانی من نشان داد که "ایران روابط مالی و بانکی با عراق را از طریق بانک مرکزی ایران و بقیه بانکهای فعال در این کشور گسترش خواهد داد."
از طرف خود ، علی العلاق ، رئیس بانک مرکزی عراق در این جلسه گفت: بیشترین بخش از این منابع مالی ایرانی که در عراق هستند مربوط به انرژی (گاز و برق) است و بنابراین ، براساس توافق نامه جدید ، این منابع مطابق آنچه ایرنا گزارش داده است ، مورد استفاده قرار می گیرند.
العلاق خاطرنشان کرد: "این جلسه امروز منجر به امضای تفاهم نامه ای شد که طی یک سال گذشته در مورد سازوکار کار مالی بین بانک مرکزی عراق و ایران انجام شد و این توافق مورد بحث قرار گرفت و توافق نامه ای برای اجرای بخش هایی از آن ، از جمله صادرات کالاهای اساسی به ایران حاصل شد."
العلاق درباره تأثیر تحریم های بین المللی بر این توافق ، گفت: "همه طرفین با این توافق خودکار و مالی توافق کردند و با شفافیت کامل انجام شد."
ایران را از نظر مالی خفه می کند
و معاون رئیس جمهور ایران ، یتژاک جهانگیری ، در ماه فوریه در اظهاراتی اعتراف کرده بود که تهران به دلیل تحریم های مالی و بانکی قادر به انتقال پول نیست.
جهانگیری گفت: "ایالات متحده آمریکا اجازه نمی دهد حتی یک دلار از بودجه ایرانی که در کشورهای مختلف جهان مستقر است ، یک دلار را منتقل کنیم."
واشنگتن تمایل دارد که پیچ و مهره های تهران را محکم تر کند ، زیرا شرکت های ساختگی ، تقلب و اشخاصی که طی سالها به ویژه در عراق کاشته است ، در معرض دید این شرکت ها قرار گرفته است.
20 نهاد از سپاه قدس پشتیبانی می کنند
و خزانه داری ایالات متحده ، در آوریل گذشته ، تحریم هایی را به 20 نهاد عراقی و ایرانی ارائه داد که از نیروهای قدس پشتیبانی می کنند ، و همچنین کمک به شبه نظامیان عراقی طرفدار ایران مانند تیپ های حزب الله عراق و آساب اهل الحق تحویل می دهند.
این اشخاص و اشخاص در قاچاق از طریق بندر "ام قصر" عراق و پولشویی از طریق شرکت های جبهه عراقی و همچنین فروش نفت ایران به رژیم سوریه و قاچاق سلاح به عراق و یمن فعال هستند.
تهران از این روش های کلاهبرداری راضی نبود ، بلکه به اختلاس وجوه و کمک های مالی که به یک نهاد مذهبی "از خارج" ارائه می شود ، برای ساخت و نگهداری زیارتگاه های شیعه در عراق متوسل شد ، اما در واقعیت نامی برای پوشش دادن حضور نیروهای قدس در عراق در یک شبکه مالی است که بودجه سپاه پاسداران ایران را تکمیل می کند.
مهمترین این موسسات "کمیته بازسازی حرم های مقدس" در عراق یا "استادیوم آستانه پازاززی" است که تحت کنترل سپاه پاسداران ایران و تحت نظارت مستقیم ولی فقیه علی خامنه ای است و از سال 2003 تاکنون در چند کمیته در شهرهای مختلف عراق از جمله نجف فعالیت می کند. و کربلا ، کاظمین و سامرا که زیارتگاههای شیعه در آن قرار دارند.
با استفاده از بازار عراق
از زمان مجدد تحریم های ایالات متحده علیه ایران به دنبال خروج رئیس جمهور دونالد ترامپ از توافق هسته ای در ماه مه 2018 ، ایران با هدف شکستن تحریم و دور زدن تحریم های آمریکا از طریق روابط تجاری گسترده ، تمرکز زیادی را به عراق نشان داده و اکثراً کالاهای آن را صادر کرده و قیمت آنها را از آن گرفته است. داخل عراق
و صادرات ایران به عراق با تسهیل کار بازرگانان ایرانی هنگام صادرات کالاهای خود به عراق ، جایی که قیمت آنها را در ریال های ایرانی به جای دلار یا ارزهای خارجی شارژ می کند ، گویی که در داخل ایران تجارت می کنند.
یک دلار بخر
صرافی های ایرانی ، در شهرهای مختلف عراق سرگردان هستند و از صرافی های ایرانی با ریال ایرانی دلار خریداری می کنند و بدین ترتیب دلار را به صورت غیررسمی به ایران می رسانند ، با توجه به فروپاشی ارز ایران ، ارزش آن در برابر دلار است.
صرافی ها همچنین ریال ایرانی را به بازرگانان عراقی که تجارت کالای ایرانی دارند ، می فروشند. تجار ایرانی مقادیر زیادی دلار از شهرهای عراق مانند سلیمانیه یا حتی شهر هرات در افغانستان جمع می کنند.
عراق همچنین دومین خریدار بزرگ گاز ایران است که علاوه بر برق حدود 14 میلیون متر مکعب در روز وارد می کند ، زیرا دولت ایران در اوایل این ماه تأیید کرد که نیمی از هزینه های برق صادر شده به عراق را معادل 400 میلیون دلار دریافت کرده است.
درمورد تجارت در نقاط مرزی ایران و عراق ، مبادلات مرزی نیز به صورت ریالی انجام می شود ، اما حجم این مبادلات بسیار کمتر از مبادلات انجام شده توسط کارگزاران ارز خارجی است.
No comments:
Post a Comment