Tuesday, July 28, 2020

محکومیت محمد فلاحی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان به دو سال حبس



محمد فلاحی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان) به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

محمدتقی فلاحی، دبیر کانون صنفی معلمان تهران، ۱۹ بهمن‌‌ماه سال۱۳۹۸ در خانه خود توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد. نیروهای امنیتی در هنگام بازداشت آقای فلاحی لوازم شخصی او از جمله تلفن همراه، کیس کامپیوتر و یک دستگاه هارد دیسک را با خود برده‌اند.

این فعال صنفی پیشتر و در روز ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ نیز به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی معلمان در مقابل مجلس بازداشت و به ۸ ماه حبس و ۱۰ ضربه شلاق تعلیقی محکوم شده بود.

حسین تاج، وكيل آقاي فلاحی پس از صدور حکم وی با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشته بود: «امروز حکم محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان نیز، نسبت به اتهام اخلال در نظم به وی ابلاغ شد. ۸ ماه حبس و ۱۰ ضربه شلاق که اجرای تمام مجازات به مدت سه سال تعلیق شد.»

آقای فلاحی همزمان با روز معلم در سال ۱۳۹۸ در پی حضور در تجمع اعتراضی فرهنگیان در مقابل مجلس شورای اسلامی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

محمد تقی فلاحی ۶ روز بعد، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه با تودیع قرار از این زندان آزاد شد.

هشدار درباره فرسودگی گسترده ساختمان‌ها در اهواز



رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت که ساختمان بسیای از ادارات، بیمارستان‌ها و پاساژهای
این شهر «ناایمن» هستند.

ابراهیم قنبری گفت که «فرسوده بودن ساختمان‌ها در افزایش حوادث تاثیرگذار است و عمده مشکلات ما در بافت فرسوده است.»

قتبری افزود که در سال‌های اخیر، سازمان آتش‌نشانی برای «بیمارستان‌ها، هتل‌ها، پاساژها، ادارات و مراکز تجاری و اداری و آموزشی» که ساختمان فرسوده دارند، اخطاریه فرستاده است.

وی اضافه کرد که «هیچ‌یک از دستگاه‌های شارژ کپسول‌های آتش‌نشانی سطح شهر اهواز نیز تاییدیه ایمنی سازمان آتش‌نشانی اهواز را ندارد.»

به گفته این مقام مسئول «پمپ‌بنزین‌های سطح شهر نیز ناایمن هستند و در زمان سوخت‌گیری نیز نکات ایمنی در جایگاه‌های بنزین رعایت نمی‌شود.»

وی همچنین به فروش گاز LPG و بنزین در برخی از خانه‌های فرسوده اشاره کرده و آن را اقدامی «فاجعه‌آمیز» دانست.

بافت فرسوده به یکی از مهمترین عوامل بروز حادثه در بسیاری از شهر‌های ایران تبدیل شده است.

مقام‌های مسئول در سال‌های اخیر هشدار داده‌اند این بافت‌ها مقابل هر حادثه طبیعی یا غیر مترقبه از پایداری و امنیتی بسیار پائین برخوردارند و باید ایمن‌سازی یا تخریب شوند.

Sunday, July 26, 2020

گزارشی از وضعیت دردناک زندانیان سیاسی زن محبوس در زندان سپیدار اهواز


وضعیت زنان در زندان سپیدار اهواز بشدت دردناک و نابسامان است، در این میان شرایط برای زنان زندانی سیاسی بدلیل عدم رعایت اصل تفکیک جرائم به‌مراتب سخت‌تر است بطوریکه مسئولان زندان از این وضعیت بعنوان ابزاری برای شکنجه زنان و بخصوص زندانیان سیاسی استفاده میکنند. فعالین حقوق بشری اسامی ۱۰ تن از این زنان زندانی سیاسی که در شرایط بسیار بد و نامناسب در این زندان جهنمی محبوس هستند را منتشر کردند.

اسامی و مشخصات این زنان زندانی به شرح زیر است:

۱. زينب عفراوی، بازداشت در ۳۰ شهریور ۹۷

۲. مريم حمادی، ٢٨ ساله، متاهل و دارای دو فرزند

۳. فاطمه تونيت زاده، بازداشت در مهر ۹۷، مادر مريم حمادی

۴. زويده عفراوی، ٥٥ ساله، بازداشت در مهر۹۷، اهل روستای آلبوعفری سوسنگرد

۵. قيسيه عفراوی، بازداشت در مهر ۹۷، ۶۰ ساله، اهل روستای آلبوعفری سوسنگرد (او خواهر زویده عفراوی می باشد)

۶. مريم زبيدی، بازداشت در ۲۴ اسفند ۹۶، ۵۳ ساله، اهل منطقه زیتون اهواز، متاهل و مادر ۴ فرزند

۶. مكيه نيسی، متولد ۶۴ ، متاهل و دارای سه فرزند.

۷. معصومه سعيداوی، ٤٨ ساله

۸. سوسن سعيداوی، ٤٥ ساله (خواهر معصومه سعیداوی)

۹. سكينه صگور، ٣٥ ساله، متاهل و دارای فرزند

۱۰. الهه درويشی، ٢٠ ساله، متاهل و دارای یک فرزند

این زنان که همگی از شهروندان اهوازی هستند، پس از بازداشت مورد بازجویی و شکنجه قرار گرفته اند. برخی از آنان حین بازداشت باردار بوده و در همین وضعیت تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفتند.

یکی از این زنان زندانی به نام الهه درویشی که در سن ۱۸ سالگی بازداشت شده بود، فرزندش را در زندان بدنیا آورد.

همچنین سکینه صگور پس از شکنجه های وحشیانه در اداره اطلاعات با جسمی خونین، در حالیکه دستبند به دست و زنجیر به پا داشت، جهت وضع حمل به بیمارستان منتقل و فرزندش در چنین شرایطی متولد شد.

یکی دیگر از این شهروندان مریم زبیدی نام دارد که مادر ۴ فرزند، سه پسر و یک دختر است. مریم همراه با دو پسر ۲۹ و ۲۶ ساله خود، بنامهای محمد و بنیامین آلبوغبیش بازداشت شد. یکی از پسران او، بنیامین در ۵ تیرماه ۹۸ زیر شکنجه جان باخت.

لازم به ذکر است که پیشتر نیز فعالین حقوق بشر از شکنجه زنان زندانی در زندان سپیدار اهواز در هوای بسیار گرم خبر داده بودند. در گزارشات پیشین از جمله آمده بود:

این زنان زندانی در شرایطی که دمای هوا در شهرستان اهواز بین ۴۰ تا ۵۰درجه در نوسان است، از نبود وسایل سرمایشی در رنج و عذاب هستند. تنها کولر بند زنان خراب شده و آنان حتی از داشتن پنکه نیز محروم هستند. و در همین شرایط آب زندان نیز بعضا قطع میشود.

این در حالی است که تراکم جمعیت در هر کدام از بندهای این زندان بسیار بالاست و نبود جا موجب ایجاد هوای بسیار آلوده در بند و بروز بیماری های تنفسی و پوستی زیاد در میان زندانیان می‌گردد.

همچنین در گزارش دیگری از این زندان آمده بود: «بیش از ۵۰ تن از زنان در زندان سپیدار اهواز پس از ابتلاء به بیماری کرونا و داشتن علائم تب و لرز مشابه، به قرنطینه این زندان منتقل شده‌اند. زندانیان باقیمانده در بندها نیز علائمی مشابه سرماخوردگی دارند.»

در همین زندان خانم نجات انور حمیدی زندانی سیاسی قدیمی از زندانیان دهه شصت به بیماری کرونا مبتلا شده و بدلیل محرومیت از رسیدگی پزشکی در شرف از دست دادن بینایی چشمانش قرار دارد.

وزارت بهداشت ایران: اوضاع اصلا خوب نیست



معاون وزارت بهداشت ایران وضعیت پیرامون اپیدمی ویروس کووید را تشریح کرد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران با اشاره به نامناسب بودن وضعیت پیرامون اپیدمی ویروس کووید-19 گفت که وضعیت اصلا خوب نیست.
وی همچنین تهران را منبع پخش کرونا در کل کشور خواند و گفت: " تا زمانی که بستریها کاهش نیابد، مرگ 200 تایی مهمان ماست."
حریرچی همچنین با اشاره به افزایش ابتلای 300 درصدی ابتلا به ویروس کووید در استان خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: " بر همین اساس هم با نظر وزیر بهداشت چند نفر از معاونان و مدیرکل های وزارت بهداشت به این استان سفر داشتند. در عین حال دانشگاه علوم پزشکی استان هم به خوبی عمل می کنند، اما با این حال شرایط در این استان بغرنج است. تقریبا کل کشور وضعیت قرمز دارد، برخی استان ها که قرمز نیستند، یک میلیون نفر جمعیت دارند. بنابراین وضعیت قرمز و در حال هشدار است."
معاون وزارت بهداشت ایران افزود: " در اسفند و فروردین میزان بستری در کل کشور بسیار زیاد شد، اما سپس روند کاهشی را حفظ کرد و اکنون مجددا روندی افزایشی دارد. به طوری که میزان بستری ما از هر 100 هزار نفر جمعیت حدود 5 نفر است و روزانه تقریبا 4000 نفر فرد مشکوک و یا کرونا مثبت را بستری می کنیم تا زمانیکه ابتلا و بستری صعودی است، دو تا سه هفته بعد مرگ های ناشی از بیماری نیز افزایش می یابد. زیرا پنج تا 10 درصد افرادی که در بیمارستان بستری می شوند، فوت خواهند کرد. تا زمانیکه بستری کاهش نیابد، مرگ 200 تایی مهمان ماست."

Wednesday, July 22, 2020

افشای اسناد درز شده و ارزش چک پس از آن "جزیره موریتانی" به امیر سابق قطر داده شد


اسناد فاش شده نشان می دهد كه رئیس جمهور پیشین موریتانی ، محمد ولد عبدالعزیز ، امیر سابق قطر ، حمد بن خلیفه ، جزیره متعلق به كشور خود ، در ازای پرداخت بانك 10 میلیون دلاری ، كه وی برای حساب خود دریافت كرده بود ، هدیه داد.
منابع نزدیک به کمیته استعلام مجلس در بررسی پرونده های فساد مالی در دهه گذشته 2009-2019 فاش کردند که ولد عبدالعزیز در هنگام دریافت یک دیپلمات قطری در دفتر ریاست جمهوری در نواکچوت این چک بانکی را دریافت کرد.

عصر دیروز ، مجلس شورای ملی صورتجلسه کنفرانس روسای جمهور را تصویب کرد ، که شامل درخواست کمیته استعلام پارلمان برای گسترش اختیارات خود ، شامل تحقیقات در مورد سوءاستفاده رئیس جمهور سابق اولد عبدالعزیز از سوء استفاده از جزیره تیدرا بود.

کنفرانس روسای جمهور درباره شرایط عدم تملک این جزیره بحث کرده و این درخواست را عصر امروز به کمیته امور اقتصادی مجلس شورای ملی ارجاع داده است ، با درخواست گسترش کمیته تحقیقات پس از دسترسی به اطلاعاتی که به عنوان خطرناک مربوط به عدم انصراف بخشی از املاک و عملیات فساد در این پرونده انجام شده است.

این امر پس از آن صورت گرفت كه كمیته اسناد و مدارك درز شده را تصویب كرد كه تصمیمی را كه رئیس جمهور سابق اولد عبدالعزیز در مورد اعطای یك جزیره موریتانی به امداد سابق قطر ، حمد بن خلیفه گرفته ، نشان داد.

براساس تلگرامی که توسط پارلمان صادر شده است ، هدف از گسترش اختیارات این است که کمیته بتواند پرونده "هدیه الجزیره" را برای گزارش نهایی خود درج کند ، زیرا بدون گسترش اختیارات خود نمی تواند آن را در گزارش مطرح کند.

انتظار می رود این کمیته ظرف مدت سه روز گزارش نهایی خود را به مجلس ارائه کند و بر این اساس مجلس تصمیم می گیرد که متهمین را که در این گزارش ذکر شده اند متهم کنند ، یا هیچ یک از آنها را متهم نکنند.

منابع پارلمانی رسوایی مالکیت بنام خلیفه در دست گرفتن جزیره متروک موریتانی در اقیانوس اطلس ، در مجاورت حوضه آرکین ، بزرگترین پناهگاه پرندگان طبیعی در آفریقا و شهادت داده شده توسط یک شاهد را قبل از یک دفتر اسناد رسمی قضایی که در یک جلسه پنهانی که رئیس جمهور سابق اوولد عبدل را به عهده داشت ، مرتبط کردند. العزیز به همراه سفیر پیشین قطر در موریتانی و فعلی در سنگال ، محمد کردی المری ، برای تحویل هدایای نقدی از طرف اداره قطر.

یک منبع در پارلمان گفت: رئیس کمیته تحقیقات ، نماینده حبیب ولد آجا ، سندی را به اعضای کمیته تحقیق و روسای تیم های مجلس توزیع چکی به ارزش 10 میلیون دلار توزیع کرد و کمیته در حال تحقیق است که آیا این مبلغ "رشوه" است که به انتساب او از این جزیره مرتبط است.

این منبع افزود: ولد عبدالعزیز به دیپلمات قطری در خارج از ساعات کاری رسمی قرار ملاقات داد و وی را در محل اقامت خود و نه در دفتر ریاست جمهوری دریافت کرد ، غیر از آنچه که در روایات پروتکل موریتانی معمول بود.

وب سایت "خبرنگاران" که یکی از سایت های معتبر در کشور است ، شاهد این پرونده را شناسایی کرد و گفت که وی روزنامه نگار معروف و کاریکاتوریست عبدل وودود الجیلانی است که سال ها به عنوان کارمند سفارت قطر در نواکچوت قبل از عزیمت به سفارت قطر در بامکو ، پایتخت مالی پس از موریتانی روابط دیپلماتیک را با دوحه 2017 قطع کرد.

منابع روزنامه موریتانی "السفير"این پرونده را به خبر منتشر شده از سوی خبرگزاری موریتانیان مرتبط كردند ، با دیدار رئیس جمهور پیشین ، اولد عبدالعزیز ، با سفیر قطر ، محمد بن كردی طالب المری ، در كاخ ریاست جمهوری در نوكچوت ، در 03 مارس 2012.
سفیر قطر گفت: در آن زمان ، این نشست فرصتی برای ارائه کمک های مالی به موریتانی به دستور شاهزاده حمد بن خلیفه آل ثانی به نمایندگی از مبلغ 10 میلیون دلار برای حمایت از تلاش های دولت موریتانی برای مقابله با اثرات عواقب کمبود باران و خشکسالی بود.

از دست دادن اعتماد به نفس تومانی ایران عامل اصلی افزایش ارزش دلار است



روزنامه "ستاره صبح" در گزارشی اقتصادی به بحران گرانی قیمت ها در بازارهای ارز پرداخت و این روزنامه دلایل بسیاری 
از این افزایش را ذکر کرد که مهمترین آنها از بین رفتن اعتماد به نفس مردم ایران به پول ملی و انتقال پس اندازهای خود به ارزهای سخت برای حفظ آنها و همچنین مشکلات موجود در سیستم مالی بود.

این روزنامه همچنین به اقتصاددان ، میثم رادپور اشاره کرده است که کاهش نرخ عرضه و بحران کرونا دو دلیل دیگر برای افزایش قیمت دلار در دوره اخیر است.

این روزنامه همچنین از نسبی کاهش قیمت دلار در دو روز گذشته در مقایسه با روزهای گذشته پرده برداشته است ، جایی که روز گذشته ، پس از گذشتن از 26 هزار تومان ، به 23 هزار تومان رسید. این روزنامه معتقد است که بازدید الکاظمی و بازگشت نزدیک بودجه ایران که دولت به بخش صادرات اختصاص داده و بالغ بر 27 میلیارد دلار بوده است ، از جمله دلایل کاهش قابل توجه قیمت دلار و ارزهای سخت است.

به گزارش این روزنامه ، این روزنامه همچنین به تلاش ها و تلاش های بانک مرکزی برای کنترل بازارها با حمایت از آنها به دلار و افزایش درصد تولید داخلی اشاره کرد که باعث کاهش نرخ اعتبار و نیاز به ارزهای سخت شد.

Monday, July 20, 2020

بازداشت ناشر ۱۵۰۰ کتاب غیر مجاز در مرکز تهران


یک ناشر از سوی ماموران پلیس امنیت تهران بازداشت شد. خبرگزاری ایسنا با اعلام این خبر نوشته دلیل بازداشت این ناشر، چاپ ۱۵۰۰ کتاب بدون مجوز و غیر مجاز بوده است.

براساس این خبر، ۱۵۰۰ جلد کتاب از سوی این ناشر در چاپخانه‌های حوالی میدان فردوسی کشف و ضبط شده است.

با این حال نامی از این ناشر و چاپخانه‌ها و عناوین کتاب‌های منتشر شده ذکر نشده است.
در این خبر آمده است ناشر این کتاب‌ها پس از بازداشت و انتقال به مقر انتظامی، به جرم خود اعتراف کرده است.

همچنین مرکز اطلاع‌رسانی پلیس امنیت تهران بزرگ، روز یکشنبه ۲۹ تیر ماه، اعلام کرد چاپخانه با دستور قضایی پلمپ شده و متهم نیز با پرونده تشکیل شده برای ادامه روند رسیدگی روانه دادسرا شد.

این ناشر با صدور قرار یک میلیاردی از سوی مرجع قضایی روانه زندان شده است.

مقام ایرانی: انفجار نیروگاه ها بجز واقعه نطنز حمله سایبری نیست



غلامرضا جلالی ، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران ، امروز یکشنبه اظهار داشت: حوادث انفجار ، که او آنرا "اسرارآمیز" توصیف کرده و در دوره اخیر در کشورش رخ داده است ، در شماری از ایستگاه های برق در کشور ناشی از حملات سایبری نبوده است ، بجز تصادف در سایت هسته ای نطنز.

رئیس سازمان دفاع مدنی ، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا را مسئولیت سفارش حملات سایبری به ایران دانست و تأكید كرد كه این دستورات "برابر اعلام جنگ" است.

در آخرین قسمت از سری آتش سوزی و انفجارهایی که هفته ها در کشور رخ می دهد ، یک انفجار در نیروگاه در استان مرکزی اصفهان روی داد.

رسانه های رسمی اعلام کردند که این انفجار هیچ زخمی نداشته است.

شرکت مدیریت سایت توضیح داد که این انفجار به دلیل وجود ترانسفورماتور آسیب دیده ایجاد شده است و منجر به قطع منبع تغذیه نمی شود.

سعید محسنی ، مدیر کل شرکت برق اصفهان ، به خبرگزاری رسمی ایران ایرنا گفت: "یک ترانسفورمر خورنده در کارخانه حرارتی اسلام آباد اصفهان حدود ساعت 5 صبح منفجر شد."

محسنی افزود: "تسهیلات پس از حدود دو ساعت به کار عادی بازگشت و تأمین برق اصفهان مختل نشد."

هفته های گذشته شاهد انفجارها و آتش سوزی های مرموز در تاسیسات نظامی و غیرنظامیان در ایران بوده ایم.

به گزارش خبرگزاری «ایرنا» ، امروز ، یکشنبه ، در یک کارخانه در استان شرقی آذربایجان ، در شمال شرقی کشور ، آتش سوزی رخ داد.

دو آتش نشان هنگام تلاش برای خاموش کردن آتش زخمی شدند و آتش نشانی در فرمانداری نیز نقل شد.

دو انفجار در اواخر ماه ژوئن ، پایتخت ، تهران ، یکی در نزدیکی یک محل نظامی و دیگری در یک مرکز بهداشتی را لرزاند و 19 نفر را کشته است.

هفته گذشته آتش سوزی در یک کشتی سازی در جنوب ایران رخ داد که منجر به آتش زدن حداقل هفت کشتی در بندر بوشهر شد.

در اوایل ماه جاری ، آتش سوزی در نیروگاه هسته ای نطنز در مرکز ایران رخ داد.

مقامات ایران آتش سوزی در نطنز را بدون هیچ گونه توضیحی در مورد حادثه توصیف کرده اند و بعداً گفته اند که علت آتش سوزی را به "دلایل امنیتی" فاش نمی کنند.

سلسله آتش سوزی و انفجار گمانه زنی هایی را در ایران برانگیخته است که ممکن است نتیجه خرابکاری توسط اسرائیل باشد ، باستان بودن آن.

اسرائیل ایران را به دنبال دستیابی به بمب هسته ای متهم می کند ، در حالی که ایران اصرار دارد که برنامه هسته ای این کشور فقط برای اهداف صلح آمیز است.

Sunday, July 19, 2020

یک ایران شکننده ... یک اقتصاد پرتحرک و یک محیط بهداشتی فاجعه بار



بحران ها در ایران ادامه دارد و باعث سردرگمی سیاسی ، اجتماعی و نظامی می شود و جمهوری اسلامی تحت فشار چندین فشار زندگی می کند ، که برخی از آنها داخلی بود ، در نتیجه وخیم تر شدن اوضاع اقتصادی و پول ملی در حال فروپاشی به پایین ترین سطح خود است ، متأثر از بیماری همه گیر کرونا است که به طور گسترده در کشور گسترش می یابد و ایران از اثر جنگی اعلام نشده علیه برنامه خود رنج می برد. النواوی به یک تهدید واقعی تبدیل شده است.
دیروز ، شنبه ، رئیس جمهور ایران حسن روحانی اعلام کرد که 35 میلیون نفر دیگر از ایرانیان در معرض خطر انقباض کروناویروس هستند ، زیرا این کشور هنوز مصونیت جمعی ندارد. در حالی که 271606 مورد به طور رسمی در ایران ثبت شده است ، روحانی اظهار داشت که 25 میلیون نفر (از جمعیت حدود 81 میلیون نفر) ممکن است از ابتدای ثبت اولین پرونده در فوریه آلوده شده باشند.
یک مقام ارشد کارگروه وظیفه مبارزه با کورون ویروس در تهران را در بیانیه ای منتشر کرد که پنجشنبه گذشته گفت: بیمارستان های ایران با کمبود حاد پرسنل پزشکی و تختخواب روبرو هستند زیرا این کشور در حال مبارزه با موج دوم قوی همه گیر Covid-19 است.

خبرگزاری دانشجویان ایران همچنین به نقل از یک مقام به نام رضا جلیلی خوشنود گفته است که موج دوم عفونت در اوایل ماه ژوئن ظاهر شده و به نظر می رسد جدی تر از اول است. خانودود تأیید کرد که 172 پرسنل پزشکی در یک بیمارستان ، بیمارستان الشهدا تهران ، به اعضای خانواده آسیب دیده آلوده شده و یا مراقبت می کنند. وی گفت: همچنین کمبود تختخواب ، از جمله آنهایی که در بخش های مراقبت های ویژه وجود دارد ، وجود دارد.

ناهماهنگی خبرهای رسیده از ایران عمق بحران را نشان می دهد ، در حالی که مقامات دولتی به سرپرستی رئیس جمهور روحانی ، سعی می کنند با بیان اظهاراتی هر از گاهی ، تأثیر بحران را کاهش دهند و بگویند ایران از تجهیزات کافی برای تیم ها و امکانات پزشکی برخوردار است ، اما چهره های غیر دولتی نشان می دهند که اوضاع بد چقدر است. کشور به دلیل همه گیر بودن.

کاهش اقتصادی
ویروس كرونا در شرایطی که ایران از یک بحران اقتصادی ناشی از وخامت پول محلی در مقابل عملیات های بین المللی به طریقی بزرگ رنج می برد ، ایران را لرزاند. جمعه.
این ارز در سال 2020 نزدیک به 48٪ از ارزش خود را از دست داد و نرخ رسمی ارز 42000 ریال را به دلار ضبط می کند و بیشتر برای واردات مواد غذایی و داروهای یارانه ای از سوی دولت استفاده می شود.

عجز
گزارش ها تأیید می کنند که کاهش نرخ ارز در هفته های اخیر بانک مرکزی را وادار به اقدام کرده و میلیون ها دلار را به بازار پمپاژ کرده و ریال را تثبیت می کند. ناصر الحمتی ، رئیس بانک مرکزی ایران ، این مداخله را "تصمیم عاقلانه و هدفمند" توصیف کرد. وی افزود: این بانک ذخایر ارزی فراوانی را بدون افشای اندازه آن دارد.

با این حال اقتصاددانان گفتند که کسری تراز معاملات جاری و بودجه ناشی از بحران اقتصادی ممکن است مستلزم برداشت این ذخایر باشد که این امر توانایی ایران در کاهش تورم شایع را تضعیف می کند.
ذخایر محدود
گربیس ایرادیان ، اقتصاددان ارشد خاورمیانه و شمال آفریقا در مؤسسه بین المللی دارایی گفت: "آنها ذخایر ارزی محدود برای پمپاژ بازار را دارند و در صورت وجود تحریم های آمریکا و انزوا از جامعه بین المللی ، قادر به کاهش ارزش دیگر ارز نخواهند بود."
نیلز دو هوگ ، اقتصاددان با خودكار اعتباری نیلز دو هوگ ، در بیانیه ای منتشر شده در 7 ژوئیه گفت: "برآوردها نشان می دهد كه بانك مركزی ایران هنوز ذخایر كافی برای حمایت از ریال دارد ، اما در حال از بین رفتن است زیرا در تأمین بودجه كمبود بودجه نقش دارد."
صادرات نفت کاهش یافته است
تحریم های ایالات متحده باعث شده صادرات نفت ایران کاهش یابد ، زیرا هم اکنون بین 100000 تا 200،000 بشکه در روز است و این رقم در آوریل 2018 بیش از 2.5 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
صندوق بین المللی پول تخمین می زند که ایران امسال تقریبا 20 میلیارد دلار از ذخایر خود را برداشت کند تا به 85.2 میلیارد دلار برسد و سال آینده 16 میلیارد دلار دیگر برداشت خواهد کرد. رسانه ها به نقل از رئیس اتاق بازرگانی ، صنعت ، معدن و کشاورزی مسعود خاناسری گفتند که تخمین زده می شود کسری بودجه دولت تا مارس 2021 به 10 میلیارد دلار برسد.
جنگ اعلام نشده
از اواخر ماه ژوئن ، ایران شاهد انفجارهای مختلفی در مجاورت تأسیسات حساس از جمله تجهیزات نظامی ، هسته ای و صنعتی بوده است. جدیدترین مورد دیروز ، شنبه ، در منطقه الاحواز بود که ویدئویی از سوی تماشاگران منتشر شد که نشان دهنده انفجار در خط لوله نفت در منطقه خور موسی (سر بندر) در منطقه غالب عرب الاحواز بود.
قدرتمندترین این انفجارها که در تأسیسات هسته ای ایران در نطنز در تاریخ 2 ژوئیه رخ داده است ، و ممکن است که این انفجار باعث تخریب کامل ساختمان شود و تأسیسات نطنز بزرگترین مکان برای غنی سازی اورانیوم و ساخت و آزمایش سانتریفیوژهای موجود در ایران است. به گفته وب سایت "دویچه وله" در تاریخ 14 ژوئیه ، براساس تحلیل مؤسسه علوم و امنیت بین المللی (داعش) از تصاویر گرفته شده از طریق ماهواره ، شدت خسارت نشان می دهد که باید کاملاً تخریب و از ابتدا ساخته شود.

تحلیلگران معتقدند این مرکز یک کارخانه بزرگ تولید برای تولید و توسعه انواع مختلف سانتریفیوژ غنی سازی اورانیوم است ، یک فناوری مهم برای تبدیل اورانیوم به سوخت هسته ای. هزاران دستگاه از این دستگاه ها هر ساله در آنجا ساخته می شوند. به گفته این مؤسسه ، "اگرچه این انفجار و آتش سوزی بر توانایی ایران در ساخت و توسعه سانتریفیوژهای مدرن تاثیری نگذاشته است ، اما خسارت وارد شده به تاسیسات می تواند ضرباتی دردناک برای آن در سالهای آینده باشد."
براساس گزارش مجله "ناشيونال إنترست" که چهارشنبه گذشته منتشر شده است ، بمبگذاری های مکرر در ایران به معنای یک جنگ اعلام نشده است که در پشت آن می توانید دشمنان طاق ایران ، ایالات متحده و اسرائیل قرار بگیرند.
این مجله می گوید ، این دو مظنون قبلاً چندین حمله به اهداف ایران انجام داده اند ، همانطور که ایالات متحده در آغاز

قیمت دلار از آستانه 25000 تومان در بازار ایران عبور می کند


روند صعودی نرخ ارز در ایران ادامه دارد و در روز اول هفته ، دلار آمریکا با بیش از 25000 تومان در بازار تهران معامله شد.

طبق سایت هایی که نرخ ارز در ایران ثبت شده است ، قیمت دلار در بازار آزاد ایران ، امروز شنبه 18 تیرماه به 25200 تومان رسید.

قیمت یورو نیز به مرز 29 هزار تومان نزدیک شد.

در همین حال ، آژانس خبری دانشجویان ایران (ایسنا) نوشت: دفاتر مبادله بانکی دلار آمریکا را با قیمت 3300 تومان به فروش می رسانند که این افزایش 150 تومانی در مقایسه با آخرین روز معاملاتی هفته گذشته است.

این دفاتر همچنین یورو را با قیمت 25400 تومان به فروش می رسانند که این رقم از پنجشنبه 150 دلار افزایش نشان می دهد.

Saturday, July 18, 2020

کرونا در ایران؛ بسیاری از کردستانی‌ها برای بار دوم کرونا گرفتند



در شرایطی که در تهران محدودیت‌های جدید از شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۹ اعمال می‌شود، در اعلام سخن‌گوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هیچ اشاره‌ای به وضعیت بحرانی کرونا در پایتخت نشد و از مجموع ۲۶ استان در وضعیت قرمز و هشدار کرونا، تنها نام ۱۴ استان در گزارش روزانه او ذکر شد.

در همین حال، «حسن روحانی» به ستاد مبارزه با کرونا دستور داد برای برگزاری سوگواری ماه محرم دستورالعمل بنویسد.

رییس‌جمهوری ایران در عین اشاره به ضرورت اطلاع‌رسانی مداوم درباره خطرات برگزاری اجتماعاتی که می‌توانند به روند شیوع ویروس خطرناک کرونا در جامعه کمک کنند و جلوگیری از برگزاری دورهمی‌ها و محافل جشن و عزا، به «عبدالرضا رحمانی‌فضلی»، وزیر‌ کشور دستور داد هرچه سریع‌تر دستورالعمل‌های مرتبط با «ایام سوگواری ماه محرم» در ستاد ملی مبارزه کرونا آماده شود.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به بستری بودن ۳۰۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کُردستان، از ابتلای مجدد بهبودیافتگان کرونایی در این استان خبر داد و گفت بسیاری از کردستانی‌ها برای بار دوم به این ویروس مبتلا شده‌اند.

بازجویی عمومی و استخراج اعترافات از دو دانشجو در دادسرای عمومی تهران



ایدا یونسی ، خواهر دانشجو دستگیرشده ، علی یونسی ، گفت که برادرش و یک دانشجوی دیگر ، امیر حسین مرادی ، "بدون حضور یک وکیل و خانواده هایشان" به یک جلسه بازجویی عمومی منتقل شده اند.

یونسی در توئیتی که در حساب کاربری توییتر خود در روز پنج شنبه ، 16 ژوئیه منتشر شده است ، خطاب به مقامات این پرونده ، با اشاره به گزارش های منتشر شده درباره این جلسه بازجویی گفت: "شما چه کردید ، زیرا طالبان در جلسه قادر به صحبت درست و درست نبودند؟"

یونسی این موضوع را به جلسه دادرسی که توسط دادستانی عمومی در روز دوشنبه 13 ژوئیه در تهران برگزار می شود ، اشاره می کند.

در این جلسه با حضور کارشناس امور دانشجویی دستگیر شده ، مقامات قضایی و امنیتی ، با روشی بی سابقه اعترافات اجباری ، دانش آموزان دستگیر شده را با حضور حاضران مورد بازجویی قرار داد.

علاوه بر دانشجویان دستگیر شده ، در این جلسه تعدادی از مسئولان دانشگاه صنعتی شریف و اعضای انجمن های دانشجویی حضور داشتند.

طبق بسیاری از حساب های منتشر شده توسط حاضرین در جلسه ، مقامات قضایی و امنیتی سعی در ترغیب دانشجویان به پذیرش برخی از اتهامات علیه آنها داشتند که با واکنش منفی دانشجویان حاضر در جلسه روبرو شد.

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در گزارشی از این جلسه نوشت: دانشجویان دستگیر شده از حق مراجعه به خانواده و حق دسترسی به وکیل مورد نظر خود محروم شده اند.

در طول جلسه ، مقامات قضایی همچنین فیلم هایی از چندین عمل "خرابکارانه" پخش کردند و ادعا کردند علی یونسی و امیر حسین مرادی آنها را انجام داده اند.

به گفته انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ، "چهره های مردم در فیلم ها مشخص نبود" و دانشجویان دستگیر شده که در جلسه حضور داشتند "آن را تأیید یا رد نکردند."

هجاها "

همچنین در جلسه دادرسی ، علی یونسی خواستار آزادی وی از زندان به قید وثیقه و دسترسی به وکیل شد.

در بخشی از جلسه ، پس از سؤالات و فشارهای یک مقام قضایی بر علی یونسی برای ارائه توضیحات در مورد اتهامات ، دانشجویان گفتند: "ما برای استخراج اعترافات به اینجا نیامده ایم."

علی یونسی که در المپیاد ملی نجوم در سال 2016 و مدال طلای المپیاد بین المللی نجوم 2017 موفق به کسب مدال نقره شد ، در 10 آوریل 2007 دستگیر شد ، بدون اینکه دلایلی برای دستگیری وی بگذارد ، "پس از ضرب و شتم شدید توسط افسران".

پیش از این غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دادگستری ایران یونس را به داشتن ارتباط با گروه های "ضد انقلاب" به ویژه "مجاهدین خلق" متهم کرده بود و به توصیه این گروه به دنبال انجام اقدامات خرابکارانه در کشور بود.

خانواده دانشجو با اشاره به سوابق قضایی مبنی بر "شکنجه روانی و جسمی ، فشار اعترافات اجباری و فشار به خانواده ها" ، این اتهامات را "مسخره" و "خیالی" توصیف کردند.

Thursday, July 16, 2020

میلاد جنت، شاعر و عضو کانون نویسندگان بازداشت شد


میلاد جنت، مترجم، شاعر و عضو کانون نویسندگان ظهر ۲۴ تیرماه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

بکتاش آبتین، عضو هیات مدیره کانون نویسندگان با اعلام این خبر در صفحه اینستاگرام خود نوشته است، ماموران امنیتی ظهر سه‌شنبه ۲۴ تیرماه وارد خانه میلاد جنت شده، خانه را مورد تفتیش قرار داده و برخی از وسایل شخصی او از جمله کتاب و لپ‌تاپ‌اش را ضبط کرده‌اند.

براساس گفته یکی از دوستان این مترجم او از زمان بازداشت تاکنون یک بار با خانه تماس داشته و گفته است حالش خوب است و تا یکی دو روز دیگر آزاد می‌شود.

از علت بازداشت، محل بازداشت و نهاد بازداشت‌کننده این عضو کانون نویسندگان اطلاعی در دست نیست.

مهدی سلیمی، نویسنده، پٰٰژوهشگر و مترجم کتاب‌های فلسفه‌ای نیز در تاریخ ۱۷ تیرماه در خانه مادرش در شهرستان اهر بازداشت و روانه بند ۲۰۹ زندان اوین شد.

پیش از این آرش گنجی، منشی و مترجم کانون نویسندگان در بهمن ماه ۱۳۹۸ بازداشت شد و سه عضو هیات مدیره کانون نویسندگان به نام‌میلاد های بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن نیز مواجه با حکم‌های قضایی سنگین شده‌اند.

ایران و افغانستان بر گسترش روابط تأکید کردند


به گزارش ایرنا،عراقچی در این دیدار که برای پیگیری توافقات سفر چند هفته پیش محمد اتمر سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان به تهران صورت گرفت ضمن ابراز آماد گی ایران برای گسترش روابط بین دو کشور به وزیر خارجه افغانستان اطمینان داد توافقاتی که در سفر هیات افغانستانی به ایران صورت گرفته مورد پیگیری می شود.
وزیر امور خارجه افغانستان هم در این نشست با اشاره بر روابط عمیق میان دو کشور تصریح کرد برای تقویت همکاری بین دو کشور پیگیری توافقات گذشته ضروری است.
قرار است امروز هیأت ایرانی در نشست مشترک کمیته های اقتصادی- ترانزیت، دفاعی- امنیتی شرکت و در خصوص زمان بندی نهایی مسائل مرزی و امنیتی و همکاری دو جانبه بحث و تبادل نظر شود.
محمد حنیف اتمر، سرپرست وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی افغانستان یکشنبه (یکم تیر ۹۹) در راس هیئتی بلندپایه مرکب از ۴۵ نفر از مقامات عالیرتبه شامل نمایندگان هفت وزارتخانه، پنج ریاست مستقل، مشاور حقوقی رئیس جمهوری و دفتر شورای امنیت ملی به ایران سفر کرد. این هیئت برای دیدار رسمی دوروزه با مقامات ایرانی در چارچوب سند همکاری‌های جامع جمهوری اسلامی ایران و افغانستان روی مسائل اقتصادی، مرزی، مهاجران، همکاری‌های رسانه‌ای، امنیتی، بهداشتی و کارگروه همکاری‌های آب و انرژی و گفت‌وگوهای متقابل وارد تهران شد.
دو طرف در سه دور گفت‌وگو در مورد آخرین تحولات روابط دوجانبه؛ از جمله همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی، مرزی، اتباع و پناهجویان و حمل‌ونقل تبادل نظر کردند. سند جامع همکاری‌های جامع دو کشور از جمله محورهای این گفت‌وگو بود و قرار شد حداکثر تا سه ماه آینده نهایی شود.

Wednesday, July 15, 2020

رییس سازمان مدیریت بحران: دعا کنیم زلزله در تهران نیاید/۱۰ میلیون تهرانی تحت تاثیر زلزله ۷ ریشتری


رییس سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد: باید دعا کنیم که در تهران زلزله نیاید چرا که با این امکانات و جمعیت زلزله سنگین می‌تواند عواقب بسیار سختی برای پایتخت کشور داشته باشد.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور خواستار حفظ و آماده سازی باندهای فرودگاهی دوشان تپه و قلعه مرغی در هنگام بحران شد تا درکنار مهرآباد فعال باشند.

اسماعیل نجار در جلسه ستاد محلی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، گفت: هرچه از مسئولیت ما می‌گذرد و با چیزهایی که متوجه می شویم نگرانی‌های ما بیشتر می شود. در گزارشهایی که برای ما نوشته می شود در پایان گزارش تاکید می شود که هر لحظه باید آماده بود، پس هیچگاه نباید آمادگی در برابر زلزله را فراموش کنیم.

وی با اشاره به پیش بینی‌ها در مورد وضعیت زلزله در تهران گفت: طبق گزارش‌هایی که به ما دادند با تمام اقدامات انجام شده، تنها ۱۸.۸ درصد آمادگی در تهران وجود دارد، اما نکته دیگر که وجود دارد این است که آیا مثلا ظرفیت برای تردد آمبولانس‌ها وجود دارد که حالا بخواهند اینها تردد کنند؟.
نجار با بیان اینکه۳۰ استان کشور را معین استان تهران قرار داده‌ایم، گفت: دیروز هم به صورت ویدیو کنفرانس جلسه‌ای در این خصوص داشتیم. به شکل معکوس مناطق شهر تهران هم معین استانهای مختلف کشور هستند و انصافا مناطق تهران در زلزله و حوادث مختلف نظیر سیل نقش موثری داشتند. انتظار این است که هماهنگی استان‌های معین با مناطق شهرداری تهران بیشتر باشد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: من همواره این نکات را در ارتباط با تهران عرض کرده‌ام و گفته ام که اولا دعا کنید تهران زلزله نیاید. این حرف مورد تمسخر هم قرار گرفته و حتی آرم سازمان را برداشتند و جای ارتعاش علامت دعا گذاشتند که نجار فلان حرف را زد. حتی روزنامه‌ای هم ما را مسخره کرده بود که من با مدیرمسئولش صحبت کردم و او هم گفت ما در یک جامعه اسلامی دعا می‌کنیم. اولین کار ما باید دعا باشد، اما معنایش این نیست که کار دیگری نکنیم، بعدش هم باید تلاش کنیم که آمادگی مردم را ارتقاء دهیم.
وی با اشاره به زلزله ملارد گفت: در آن زلزله شما دیدید که رفتار مردم مناسب نبود. تهران قفل شد در حالی که هیچ ریزش آواری رخ نداده بود. خود من دو ساعت و نیم در از نارمک تا سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ترافیک بودم. اینها جزو مواردی است که باید اصلاح شود.
نجار بر ضرورت تسریع اقدامات هم تاکیدکرد و گفت: در مورد منابع آب حدود ۴۷۰ منبع آب مورد نیاز است که تا الان حدود سه یا چهار مورد آن آماده شده است. چند وقت پیش یکی از مسئولان گفته بود ما ۱۵ هزار قبر آماده داریم، خب این ۱۵ هزار قبر در مقایسه با ۱۰۰ هزار کشته‌ای که تخمین زده می شود در زلزله ۷ ریشتر داشته باشیم. چقدر است؟ البته آماردر مطالعات جایکا خیلی بیشتر از این حرف هاست.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور بر ضرورت ساماندهی پدهای بالگردها در تهران هم تاکید کرد و افزود: باید بتوانیم از ظرفیت نیروهای نظامی هم استفاده کنیم.
نجار خواستار حفظ و آماده سازی باندهای فرودگاهی دوشان تپه و قلعه مرغی درکنار مهرآباد شد و گفت: ما از نیروی هوایی خواستیم که باند دوشان تپه را حفظ کنند. همچنین باند قلعه مرغی و مهرآباد را که ما بتوانیم از این سه نقطه مجروح را منتقل کنیم. این ها به نظرم کار بسیار مهمی است. باند دوشان تپه را دو سال پیش برای سازمان برنامه و بودجه نوشتیم و خواستیم که مرمت کنند که همچنان مانده و در حال پیگیری هستیم.
وی گفت: پیشنهاد بنده این است که پیش نویس سازوکار لازم برای فرماندهی میدان را که وزیر کشور به جناب آقای حناچی دادند، از سوی شهرداری تهران نهایی شده و به تصویب برسد.
جلسه ستاد محلی پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهر تهران با حضور اسماعیل نجار، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، پیروز حناچی شهردار تهران، رضا کرمی محمدی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و جمعی از مدیران دستگاه های مربوطه در سازمان مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد.
۱۰ میلیون تهرانی تحت تاثیر مستقیم و غیرمستقیم زلزله ۷ ریشتری
اسماعیل نجار در حاشیه جلسه ستاد محلی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس قانون مدیریت بحران کشور تمام دستگاه‌های اجرایی کشور در زمان حادثه و بحران وظیفه‌ای را بر عهده دارند که این وظایف بعضا با وظایف و مسئولیت‌های آنان در زمان بحران متفاوت است.
وی درباره سوله‌های مدیریت بحران و کاربری برخی از آنها در تهران اظهار کرد: سوله مدیریت بحران یک مشکل را نمی تواند حل کند ‌ممکن است یک سوله در زمان عادی یک مجموعه ورزشی باشد اما در زمان بحران کاربری آن تغییر کرده و در اختیار امور مربوط با بحران قرار بگیرد. مهم این است که شرایط سوله تغییری نکند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور، تهران را یک کلانشهر ویژه توصیف کرد و گفت: معتقدم با تمام اقدام‌های انجام شده، نباید فراموش کنیم که یک کلانشهر ویژه است و مدیریت بحران در این کلانشهر نیز اقتضائات خاص خود را دارد.
نجار افزود: به عنوان مثال اگر زلزله هفت ریشتر یا بالاتر از آن در تهران رخ دهد، دو میلیون نفر تحت تاثیر مستقیم قرار می گیرند و دستکم هشت میلیون باقیمانده تحت تاثیر غیر مستقیم حادثه خواهند بود. این سوای تاثیرات ثانویه‌ای که بر دیگر امور در کشور می گذارد. به همین دلیل هم هست که تاکید داریم تهران برای مقابله با حادثه نیازمند برنامه ریزی ویژه است.
نجار استفاده از بالگردها در امدادرسانی و آذوقه رسانی در زمان بحران را امر مهمی برشمرد و گفت: ما نیاز به پیش بینی پد بالگرد در نقاط مختلف شهر داریم که خوشبختانه در گزارش شهردار تهران اشاره شد که حدود ۱۰۰ پد شناسایی شده است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور بر ضرورت مطالبه‌گری در ساخت و ساز نیز تاکید کرد و افزود: اگر مطالبه گری و بر روند ساخت و سازها نظارت دقیقی داشته باشیم، مطمئن باشید که در زمان بروز حادثه‌ای مانند زلزله فردی زیر آوار ساختمان جان خود را از دست نخواهد داد.

معاون وزیر بهداشت ایران پیش بینی می کند که مرگ کورونا تا پایان سال به 36000 مرگ منجر شود



معاون وزیر بهداشت ایران ، ارج حریری ، فاش کرد که حداقل تعداد قربانیان ویروس جدید کرونا در ایران طی یک سال ، به 36000 کشته منجر می شود.

این بیانیه در حالی صورت می گیرد که آمارهای رسمی در کشور می گوید که از زمان انتشار ویروس در ایران ، هنوز تعداد مرگ و میر كرونا از 13.500 تجاوز نکرده است.

معاون وزیر بهداشت ایران در مصاحبه تلویزیونی شامگاه سه‌شنبه افزود: "ما سالانه 380 هزار کشته داریم که 20 درصد از آنها ناشی از عفونت ویروس کورونا است ، یعنی حدود 36000 مرگ و میر که بیشتر از نتیجه زلزله سال 2003 است."

هشدار حریری به طور ضمنی حاکی از آن است که اگر تعداد کشته ها در روز از 200 نفر فراتر رود ، حدود 76000 نفر در طی یک سال به دلیل بیماری همه گیر کرونا جان خود را از دست می دهند.

معاون وزیر بهداشت ایران با اشاره به لزوم همزیستی با ویروس کرونا در این مدت گفت: "ما نباید انتظار داشته باشیم که تا سال آینده واکسن دریافت کنیم."

معاون وزیر بهداشت همچنین گفت ، از روز سه شنبه ، 25 استان در ایران در وضعیت قرمز و هشدار دهنده بودند: "187 شهر سرخ ، 91 شهر نارنجی ، 110 شهر زرد ، 59 شهر سفید و یک شهر سبز وجود دارد."

حریرجی افزود: هنوز مشخص نیست فردی که از کرونا بهبود یافته است مصونیت دارد یا خیر ، و اگر چنین باشد ، مصونیت وی تا چه مدت ادامه خواهد یافت.

معاون وزیر بهداشت گفت: "پس از بازگشایی فعالیت ها ، مردم معتقد بودند که وضعیت کاملاً طبیعی است و مهمترین کاری که اکنون می توانیم انجام دهیم استفاده از ماسک است."

در همین زمینه ، دکتر آلن فتوحی ، متخصص اپیدمیولوژی ، در مصاحبه با "ایران بین الملل" تأیید کرد که به آمار رسمی و بیانیه های مقامات ایرانی نمی توان اعتماد کرد و سیاست های اتخاذ شده موفقیت آمیز نبود. افزود: "از همان روز اول هیچ شفافیتی وجود ندارد ، همانطور که در آغاز بیماری همه گیر در ایران اعلام کردند ، کشته شدن دو نفر بدون هیچ گونه جزئیات و بدون ذکر تعداد تلفات".

Tuesday, July 14, 2020

لغو امتحانات حضوری تهران تا اطلاع ثانوی



گروه جامعه: معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت به دلیل محدودیت های اعمال شده ناشی از شیوع کرونا در کشور، امتحانات حضوری دانشگاه تهران موقتا لغو شد و تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است. سیدحسین حسینی  معاون آموزشی دانشگاه تهران در پیگیری تکلیف امتحانات حضوری دانشگاه تهران، اظهارداشت: امتحانات حضوری دانشگاه تهران از اوایل تیرماه آغاز شده بود که پس از شیوع دوباره ویروس کرونا در کشور ابتدا به مدت یک هفته لغو شد.وی ادامه داد: به دلیل اینکه امتحانات به صورت هماهنگ در یک زمان برگزار می شد، بنابراین امتحان همه استان ها لغو  شد. وی افزود: در حال حاضر هم به دلیل محدودیت های اعمال شده ناشی از شیوع کرونا در کشور، امتحانات حضوری دانشگاه تهران موقتا تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است. 
*بازگشت محدودیت ها به مدت یک هفته
به دنبال اوج گیری کرونا در پایتخت و قرار گرفتن تهران در وضعیت هشدار، محدودیت‌های یک هفته‌ای جدید برای شهر تهران اعلام شد. بر اساس اعلام دوشنبه شب سازمان پیشگیری و مدیریت شهر تهران، این محدودیت‌ها که به مدت یک هفته اعمال خواهد شد به شرح زیر است:«همه دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای، زبانسراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها و همچنین سینما، تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن های زیبایی، مساجد و مصلی ها به مدت یک هفته تعطیل هستند. همچنین برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها ممنوع است. باشگاه‌های ورزش‌های پربرخورد، کافه، قهوه خانه و چایخانه، باغ وحش و شهربازی‌ها، مراکز تفریحی آبی، استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های بدنسازی نیز بر اساس این دستورالعمل به مدت یک هفته تعطیل خواهند بود.»

مردم ایران از شرایط اقتصادی ناراضی‌اند و از روحانیون بریده‌اند


رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اظهارات دادستان کل جمهوری اسلامی درباره دخالت این نهاد اطلاعاتی آمریکا در اعتراضات گسترده ایران را رد کرد و گفت که ایرانی‌ها از رژیم جمهوری اسلامی بریده‌اند.

مایک پمپئو روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز گفت که اوضاع اقتصادی در ایران «خوب نیست» و «همین باعث شد تا مردم به خیابان‌ها بریزند».

او تأکید کرد که «رژیم واپسگرای تهران» گوش‌های خود را به روی صدای مردم ایران بسته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای پمپئو درباره این ادعای محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، که یک مقام سی‌آی‌ای را همراه با اسرائیل، عربستان و گروه‌های اپوزیسیون در خارج را مسئول ناآرامی‌های ایران معرفی کرده است، گفت: «این غلط است».

او افزود که «این خود مردم ایران بودند- آنها شروع کردند، خلق کردند، اعتراضات را ادامه دادند و خواستار شرایط بهتر زندگی و بریدن از این رژیم ربانی‌سالار شدند».

دادستان کل کشور روز ۱۴ دی مدعی شده بود که اعتراضات اخیر در ایران، در خارج از کشور «طراحی» شده و گفت که «طراح اصلی این پروژه، یک آمریکایی به نام مایکل اندریا، مسئول سابق مبارزه با تروریسم سازمان سیای آمریکاست».

مقام‌های جمهوری اسلامی ظرف ۱۰ روز گذشته دلایل مختلفی برای بروز اعتراضات بر شمرده‌اند که عمده آن‌ها به دخالت عوامل خارجی از جمله آمریکا، اسرائیل، عربستان، موساد، سیا، داعش، سازمان مجاهدین خلق، شبکه‌های اجتماعی بویژه تلگرام، و برادر زن صدام باز می‌گردد.

روز یکشنبه نیز دادستان تهران ادعا کرد که اعتراض‌های سراسری در ایران «طرحی دو مرحله‌ای» طراحی شده از سوی آمریکا بوده که قرار بوده مرحله نخست آن تا ۴۰ روز طول بکشد و پس از آن «تظاهرات خشن و مسلحانه راه‌اندازی و اجرا شود».

اعتراض‌های گسترده در ایران که ظرف یک دهه گذشته بی‌سابقه بوده است تاکنون دستکم ۲۲ کشته برجای گذاشته است و بیش از ۱۸۰۰ تن نیز بازداشت شده‌اند.

رئیس سی‌آی‌ای همچنین در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «سی‌بی‌اس»، در پاسخ به این پرسش که آیا اعتراضات در ایران به نقطه عطف خود رسیده است یا اینکه حرکتی گذراست، گفت: «دشوار بتوان ارزیابی کرد که به نقطه عطف رسیده است. این یک حرکت متفاوت از اعتراض‌های سال‌ ۱۳۷۸ و ۱۳۸۸ است. این بار مردم عادی دست به اعتراض زدند».

آقای پمپئو درباره دلایل این اعتراضات گفت که مردم ایران «شاهد شکست روحانی و ظریف در اجرای وعده‌های‌شان بوده‌اند. آنها نتوانستند به وعده‌های اقتصادی خود بعد از برجام جامه عمل بپوشانند؛ وعده‌هایی چون اشتغالزایی، تسهیل تجارت و اینکه مواد غذایی در دسترس همه خواهد بود. این اتفاق نیفتاد».

او تصریح کرد: «آنچه که از نظر سی‌آی‌ای روشن است، اینکه مشکلات اقتصادی در ایران زیاد است و بیکاری بسیار بالاست. به وعده‌هایی که به مردم ایران داده شده بود عمل نشد و به همین دلیل آنها به خیابان‌ها ریختند».

مقام‌های دولت آمریکا بویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، از روز نخست فعالانه به حمایت از حرکت‌های اعتراضی در ایران پرداختند و سرکوب معترضان از سوی حکومت تهران را محکوم کردند.

واشینگتن حتی درخواست کرد که نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی اعتراضات در ایران برگزار شود و نیکی هیلی، نماینده دائم ایالات متحده در این سازمان، به شدت از عملکرد حکومت ایران انتقاد کرد و گفت که جهان اقدامات تهران در برخورد با معترضان را زیرنظر دارد.

Monday, July 13, 2020

در بوشهر یک سوم مبتلایان به کرونا در بخش مراقبت‌‌های ویژه، جوان هستند



معاون وزیر بهداشت ایران گفته است در استان بوشهر، یک سوم بیماران مبتلا به کرونا که در بخش مراقبت‌های ویژه هستند را «جوانان تشکیل می‌دهند».
قاسم جان بابایی که شامگاه یکشنبه ۲۲ تیرماه در نشست ستاد استانی کرونا در استان بوشهر سخن می‌گفت، آمار دقیقی از تعداد مبتلایان در این استان ارائه نداد ولی گفت این استان « جزو استان‌هایی است که بیماران بدحال آن زیاد و میزان مراجعه مردم شامل اطفال، میانسالان و کودکان زیاد است».
مقام‌های وزارت بهداشت ایران از ابتدای بحران کرونا از ارائه آمارهای تفکیکی استان‌های مختلف خودداری می‌کند و گزارش‌های کلی درباره کرونا می‌دهند.
با این حال در روزهای اخیر هشدارهای مقام‌های این وزارتخانه درباره افزایش ابتلای افراد جوان و اطفال به کرونا افزایش یافته است.
محمدرضا محبوب‌فر، عضو کمیته کشوری پیشگیری از کرونا روز گذشته به روزنامه خراسان گفت که ۱۵ درصد مبتلایان به کرونا، مربوط به رده سنی ۳ تا ۱۶ سال است.
او علت افزایش ابتلای کودکان و نوجوانان به کرونا را حضور این افراد به همراه والدین خود در محل‌های که تجمع بالای انسانی بوده، دانسته است.

بیشتر آنها در ایران - 20000 نفر در اثر ویروس کرونا در خاور میانه جان خود را از دست دادند



نظرسنجی نشان داد که کاهش قابل توجه در درصد هواداران واکسیناسیون کرونا در بین آلمانی ها وجود دارد. خاورمیانه با بیماری همه گیر Covid-19 که منجر به کشته شدن بیش از 565،000 نفر در سراسر جهان شده است ، نسبتاً دست نخورده باقی مانده است. آمار تلفات در این منطقه از اروپا و آمریکا کمتر است.
براساس آمار AFP براساس منابع رسمی تا ظهر یکشنبه (12 ژوئیه 2020) UTC ویروس جدید کورونا جان حداقل 565363 نفر را در سراسر جهان از آنجایی که در ماه دسامبر در چین ظاهر شد ، گرفته است.
از زمان شروع شیوع بیماری ، بیش از 12.74 میلیون مورد ویروس به طور رسمی در 196 کشور و مناطق به ثبت رسیده است. ایالات متحده با بیشترین تعداد مرگ و میر و زخمی ها ، کشور را تحت تأثیر قرار داده است و 134،815 کشته از 3،247،782 زخمی است. پس از آن برزیل (مرگ 71469) ، سپس انگلیس (44.798 کشته) ، ایتالیا (34.945 کشته) و مکزیک (34.730 کشته).

نیمی از تلفات شرق در ایران

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه ، ویروس جدید کورونا بیش از 20،000 نفر را در خاورمیانه کشته است. این در مقایسه با سایر نقاط جهان نسبت زیادی ندارد. براساس آمارهای رسمی منتشر شده در روز یکشنبه ، ایران با جمعیتی بیش از 80 میلیون نفر ، آسیب دیده ترین کشور در منطقه است که 12 هزار و 829 کشته از 257303 مورد درگذشته است.

عراق (3،055 کشته ، 75 هزار و 194 مورد) ، عربستان سعودی (2181 کشته ، 229 هزار و 480 مورد) ، یمن (464 کشته ، 1380 مورد) و کویت (386 مرگ و میر ، 54 هزار و 058 مورد) همچنین کشورهایی هستند که به سختی در معرض بیماری همه گیر Covid 19 در خاورمیانه قرار گرفته اند.
با تعداد کشته شدگان محاسبه شده در ارتباط با جمعیت ، ایران 153 مرگ و میر در هر میلیون نفر را ثبت می کند ، یعنی 25 ام در جهان و با کویت (90) ، عراق (76) و عربستان سعودی (63) روبرو می شود. براساس آمار AFP ، میانگین نرخ منطقه 43 مرگ برای یک میلیون نفر است ، در حالی که میانگین جهانی نزدیک به 70 مرگ برای یک میلیون نفر نزدیک است.

تعداد مرگ و میرها در خاورمیانه تنها حدود 3/5 درصد از مرگهای کوف در 19 را تشکیل می دهد ، بسیار عقب تر از اروپا (بیش از یک سوم) ، ایالات متحده و کانادا (25 درصد) و آمریکای لاتین و کارائیب (25 درصد).

بیشتر آلمانی ها از واکسیناسیون خودداری می کنند

نتایج نظرسنجی انجام شده توسط دانشگاه هامبورگ نشان داد که تمایل آلمانی ها برای انجام واکسیناسیون ضد کرونا اخیراً کاهش یافته است. و روزنامه آلمانی "Sueddeutsche Zeitung" امروز ، یکشنبه ، طبق این نظرسنجی منتشر کرده است که درصد هواداران واکسیناسیون در سه ماه گذشته از 70 به 61٪ کاهش یافته است.

گزارش شده است كه واكسن ضد كرونا هنوز نرسیده است. براساس این بررسی ، میزان آمادگی واکسیناسیون در آلمان ، به ویژه در ایالت جنوبی بایرن ، 52 درصد کاهش یافته است ، در حالی که در شمال این درصد به میزان قابل توجهی بالاتر از 67 درصد رسیده است.

Sunday, July 12, 2020

مقام ایرانی: ما حتی اگر بایدن برنده شود ، با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد



یک مقام ایرانی موضع کشورش در مورد مذاکرات با ایالات متحده را فاش کرد اگر جان بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده که قرار است در نوامبر آینده برگزار شود ، پیروز شود.
محمود واعظی ، مدیر دفتر رئیس جمهور ایران گفت که حتی اگر نامزد دموکرات جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری پیش بینی شده در اوایل ماه نوامبر پیروز شود ، کشورش هیچ مذاکره ای با ایالات متحده انجام نمی دهد و به احتمال زیاد توافق طولانی مدت با چین منعقد می شود. امسال.

واتی در مصاحبه با تلویزیون ایران در اواخر عصر شنبه گفت: "هیچ تفاوتی بین ترامپ و بایدن وجود ندارد و صرف نظر از اینکه چه کسی برنده انتخابات آینده آمریکا خواهد بود ، ما با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد."

وی واعظان ایالات متحده آمریكا را به دنبال ایجاد فاصله بین مردم و مقامات در ایران متهم كرد و ادعا كرد: "واشنگتن نتوانست از طریق فشارهای اقتصادی و جنگ روانی ، این فاصله را ایجاد كند."

واتی با توجه به تلاش های ایران برای انعقاد توافق نامه بلند مدت با 25 سال با چین و مذاکرات علیرغم ابهام در مورد شرایط آن در حال انجام است ، گفت: "توافق بین ایران و چین تاکنون نهایی نشده است و مواردی که ارائه می شود توهم است."

وی ادامه داد: "در جلسات روسای جمهور ایران و چین ، سند همکاری 25 ساله با جزئیات مورد بحث قرار گرفت و پیش نویس اولیه چین توسط ایران داده شد و از نظر طرف چینی ، چارچوب این سند مشخص است ، اما ما هنوز به توافق نهایی نرسیده ایم."

وی ادامه داد: "چین در حال حاضر - دومین اقتصاد بزرگ جهان و ایران بازیگر بسیار مهمی در منطقه است و برای قدرت های جهانی به ویژه ایالات متحده ، این روابط نزدیک ایران و چین از نظر تحولات اقتصادی ، سیاسی و منطقه ای نشان دهنده تحول در سیستم منطقه ای است."

در مورد روند تصویب این توافق نامه ، رئیس دفتر رئیس جمهور ایران گفت: "اگر این توافق نامه براساس قانون اساسی ، تعهدی را برای دولت ایجاد کند ، باید به مجلس برود و این مسائل را نمی توان از موسسات حقوقی کشور پنهان کرد."

وی افزود: اگر این توافق در دست دولت ها باشد ، به مجلس نمی رود ، اما این بدان معنا نیست که ما سعی داریم این توافق را از مجلس و نهادهای نظارتی پنهان کنیم ، و اصل شفافیت را در اولویت قرار داده ایم و وقتی این سند نهایی شود ، حتی اگر توافق نامه لازم الاجرا نباشد ، باید این کار را انجام دهیم. شما به مجلس می روید.

و این مقام ایرانی اظهار داشت كه با توجه به اینكه مذاكرات و جلسات به دلیل شیوع ویروس جدید كرونا متوقف شده ، می توان به نتیجه رسیدن توافقنامه استراتژیك با چین پایان یافت.

در رابطه با وجوه ایرانیان منجمد شده در کره جنوبی ، که 7 میلیارد دلار تخمین زده می شود ، محمود واضی گفت: "ما در سطح سفیر و وزارت امور خارجه و همچنین بانک مرکزی با کره جنوبی در حال مذاکره هستیم. کره جنوبی اقداماتی را انجام داده است تا دفتر دارایی های خارجی را کنترل کند تا منابع ایران را آزاد کند."

وی در پایان گفت: "این استدلال را تکمیل کردیم: اگر ایران در مذاکرات با کره جنوبی درباره صندوق های یخ زده ایران ، اقدامات قانونی انجام دهد."