چشمش همچنان به شیر آب دوخته شده و منتظر است تا گشایشی شود و بعد از گذشت یک ماه از قطعی آب، دوباره شاهد جاری شدن آب از شیر آشپزخانه باشد، اما ظاهرا امروز هم امیدش به یاس تبدیل شده و در این گرمای سوزان جزیره، همچنان خبری از آب نیست و بازهم باید منتظر بماند.
«آمنه» ساکن «سوزا» یکی از روستاهای جزیره قشم است، روستای او مانند بسیاری دیگر از روستاهای این جزیره ازجمله «هلر»، «باسعیدو»، «دیرستان»، «رمکان»، «لافت»، «سلخ»، «چاهوی غربی»، «سرریگ»، «تم گز»، «کنار سیاه»، «درکوه» و «آیشهآباد» پس از سالها انتظار، سه سال پیش لولهکشی شد و آنها توانستند در خانههایشان آب داشته باشند؛ اما خوشحالی او و دیگر اهالی روستا از آمدن آب به خانهاش دیری نپایید چراکه بیشتر ایام سال، آب لولهها قطع است.
جزیره قشم بهعنوان بزرگترین جزیره ایران و خلیجفارس که در تنگه استراتژیک هرمز قرار گرفته و از چند دهه پیش به یکی از مکانهای توریستی و گردشگری تبدیل شده است، دارای ۶۶ روستاست که اغلب آنها در سالهای اخیر لولهکشی شدهاند اما به دلیل قطعی مکرر و طولانیمدت آب، همچنان ساکنان این روستاها از بیآبی رنج میبرند.
«محمد» ساکن یکی از روستاهای غرب جزیره، وضعیت دسترسی به آبشرب و بهداشتی را بحرانی توصیف کرده و میگوید: «در بیشتر روستاها آب لولهکشی هر یک ماه تا ۴۰ روز و بهصورت محلهبندی و ساعتی باز میشود. بهعنوان نمونه، اگر یک روستا پنج محله داشته باشد هر ۱۲ ساعت به یک محله آب میرسد.»
No comments:
Post a Comment